---- [ Mini teater ] ----
Source: http://www.mini-teater.si
Content location: http://www.mini-teater.si/si/./articles/1051/robertu-waltlu-nagrada-za-rezijo-na-9-festivalu-poklicnih-gledalisc-assitej-na-hrvaskem-ivici-buljanu-pa-nagrada-za-estetski-preboj-na-borstnikovem-srecanju-v-mariboru

Robertu Waltlu nagrada za režijo na 9. festivalu poklicnih gledališč, ASSITEJ, na Hrvaškem; Ivici Buljanu pa nagrada za estetski preboj na Borštnikovem srečanju v Mariboru

Robert Waltl je na nedavno končanem, 9. festivalu hrvaških poklicnih gledališč za otroke, združenih v mednarodno organizacijo poklicnih gledališč za otroke - ASSITEJ, ki je prejšnji teden potekal v Čakovcu, prejel nagrado za najboljšega režiserja, za režijo predstave Nine Mitrović: Kolbaba in Brzojavko, ki je nastala po predlogi Poštne pravljice Karla Čapeka v izvedbi Otroškega gledališča Osijek in Mestnega gledališča Virovitica. Nagrado za kostumografijo pa je prejela njegova stalna sodelavka Ana Savić Gecan za isto predstavo.
Premiera predstave je bila letos julija v okviru festivala "Osiječko ljeto kulture" v Osijeku, in je bila deležna izjemnih odzivov kritike in publike.
Čestitamo!

Ivica Buljan, pa je za režijo predstave Ena in Druga , nemškega dramatika Botha Straussa,v Slovenskem gledališču, prejel posebno nagrado strokovne žirije letošnjega Borštnikovega srečanja v Mariboru-  za estetski preboj.
Ivica Buljan je zagotovo eden najbolj zanimivih režiserjev, ki trenutno ustvarjajo v Sloveniji.
Ponosni smo, da je naš sodelavec prejel visoko priznanje v Mariboru in mu čestitamo.