Po motivih zgodbe:
Elke & Dieterja Loewe

Napisala:
Jurij Souček in Matjaž Briški

Režija:
Robert Waltl

Igra:
Jurij Souček in Andrej Murenc

Scenografija:
Vasja Semolič

Kostumi:
Ana Savić Gecan

Glasba:
Uroš Rakovec

Koreografija:
Rosana Hribar

Oblikovanje luči:
Zoran Najdenov

Fotografije:
Miha Fras

Premiera:
December 2007

Predstava za otroke, starejše od 3 let

Poučna in zabavna predstava o dveh najbolj znamenitih pujsih
"...in sta odpujsala domov..."

O predstavi

Kdo ne pozna Pipija in njegovega starejšega brata Melkijada, dveh pujsov, ki sta se s svojimi duhovitimi in nenavadnimi domislicami prikupila ne samo najmlajši generaciji gledalcev, temveč sta očarala in pritegnila k malim zaslonom tudi starejše občinstvo.
Tokrat prihajata z novimi izvirnimi zgodbami o pujsjem življenju, kot si jih je zamislil legendarni Jurij Souček. Kaj počneta pujsa potem, ko se odločite, da skočita ven iz televizijskega ekrana in odpujsata v svet.

V Mini teatru smo letos spomladi že urizorili prigode dveh pujsev Pipija in Melkijada v likovni podobi in lutkovni animaciji Braneta Solceta in po tekstih, ki jih je priredil mladi dramatik Matjaž Briški.

Tokrat sledi nadaljevanje v novi likovni podobi in z novim tekstom.

Spoznali boste stereotipe pujsjih navad in se soočili s težavami in lepotami pujsjega vsakdana. Pregovorno pujsje navade in reki bodo tako postavljeni pred izzive, s katerimi se bosta spopadala oba bistroumneža. Na hudomušen način bosta podala perspektivo pujsjega življenja skozi oči prašičev in nas poučila o skrivnostnemsvetu pujsov. Pridružite se jima na pujsjem potepu in odpujsajte v svet pristne pujsje domišljije…

"in sta odpujsala domov!"... ,kakor bi (bo) rekel legendarni slovenski gledališki igralec, dobitnik Borštnikovega prstana, Viktorja za življensko delo in številnih drugih prestižnih nagrad, Jurij Souček.

Sponzor predstave

Arreda Interier, d.o.o.

Arreda Interier