Sneguljčica Mini teatra na novo mednarodno gostovanje!

Mednarodno večkrat nagrajena Sneguljčica Mini teatra se ponovno odpravlja v tujino - naslednji teden (od 13. do 15. maja 2014) bo v Gradskem kazalištu lutaka Split na Hrvaškem uprizorjena kar sedemkrat!

Kultna Sneguljčica bo nastopila z igralcema Vesno Vončina (sicer v alternaciji z Eleno Volpi in Ajdo Toman) in Joseom (sicer v alternaciji z Aljažem Jovanovićem) v režiji odličnega češkega režiserja Mareka Bečke, ki je občinstvu v Mini teatru znan tudi po predstavah Obuti maček in Mizica, pogrni se, v Mini teater pa je letošnjo sezono vrnil tudi z novo režijo, predstavo Pogumna Molly z Robertom Korošcem in Joseom.

»Uprizoritev, ki ob klasični pravljičnosti za otroke vsebuje tudi ironično prepoznanje aktualne lažne družbene 'pravljičnosti' za odrasle.« Slavko Pezdir, Delo 2010.

Priredbe režiserja Mareka Bečke so vedno polne črnega humorja, improvizacije ter preigravanja z lutkovnimi tehnikami in njihovo odrsko metodologijo. V priredbah izvirnih besedil ohranja temeljne dogajalne loke, obenem pa z drznimi avtorskimi pristopi oblikuje svojevrstno ostrino humorja, skozi katero se vedno znova izraža realna, predvsem pa aktualna podoba sveta. Pravljični junaki Sneguljčice tokrat niso vpeti v svet čarobnega gozda, zastrupljenih jabolk, idilične narave in nadnaravnih poljubov, ampak se v skladu s svojimi arhetipskimi karakterji vživijo v sodobne družbene ustroje.

Več o predstavi si lahko preberete in pogledate tudi tukaj!

Jacob & Wilhelm Grimm

Sneguljčica

Avtorja priredbe:
Marek Bečka
Zala Dobovšek

Režiser:
Marek Bečka

Igrata:
Vesna Vončina / Ana Ruter
Jose / Aljaž Jovanović

Dramaturginja:
Zala Dobovšek

Oblikovalec lutk in avtor likovne zasnove:
Robert Smolik

Avtor glasbe in songov:
Jose

Fotograf:
Miha Fras

Predpremiera:
16. september 2010

Premiera:
21. september 2010 v okviru Festivala Ex Ponto

Predstava traja 50 minut

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 5 let