Nedelja z večkrat nagrajeno Sneguljčico!

Duhovita in večkrat nagrajena Sneguljčica!

V nedeljo, 1. junija, ob 17.00 v Mini teatru na Ljubljanskem gradu mednarodno večkrat nagrajena in duhovito preoblečena Sneguljčica.

Doma in v tujini večkrat nagrajena Sneguljčica v režiji odličnega češkega režiserja Bečke, ki ga občinstvo Mini teatra pozna že iz Obutega mačka in Mizice, pogrni se, letos pa se je v Mini teater vrnil s Pogumno Molly.

Pravljični junaki malo drugačne Sneguljčice niso več vpeti v svet čarobnega gozda, idilične narave, zastrupljenih jabolk in nadnaravnih poljubov, a brez hudobne mačehe, magičnega zrcala, hudomušnih palčkov in odrešitelja tudi tokrat, seveda, ne bo šlo.

Posodobljene pravljične situacije, to pot umeščene v  mračno rudarsko mesto, bodo s pomočjo novodobnih pripomočkov v prvi vrsti opozorile na ekološko krizo in nenadzorovano zastrupljanje okolja. Pravljica o Sneguljčici je zaživela kot živ in piker komentar na aktualno stanje sveta, pri tem pa bo ohranila vse bistvene pravljične motive, ki jih ta kultna zgodba premore.

»Uprizoritev, ki ob klasični pravljičnosti za otroke vsebuje tudi ironično prepoznanje aktualne lažne družbene 'pravljičnosti' za odrasle.« Slavko Pezdir, Delo 2010

Jacob & Wilhelm Grimm

Sneguljčica

Avtorja priredbe:
Marek Bečka
Zala Dobovšek

Režiser:
Marek Bečka

Igrata:
Vesna Vončina / Ana Ruter
Jose / Aljaž Jovanović

Dramaturginja:
Zala Dobovšek

Oblikovalec lutk in avtor likovne zasnove:
Robert Smolik

Avtor glasbe in songov:
Jose

Fotograf:
Miha Fras

Predpremiera:
16. september 2010

Premiera:
21. september 2010 v okviru Festivala Ex Ponto

Predstava traja 50 minut

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 5 let