Režiser:
Robert Waltl

Igrajo:
Milada Kalezić
Mirjana Šainović
Irena VargaŽ
Nejc Ropret
Bojan Maroševič

Dramaturg:
Ivica Buljan

Scenografinja:
Sanja Jurca Avci

Izdelava scene:
SNG Drama Maribor

Kostumografinja:
Ana Savić Gecan

Izdelava kostumov:
SNG Drama Maribor

Avtor glasbe:
Slavko Avsenik ml.

Korepetitorka:
Zvezdana Novaković

Oblikovalec luči:
Franci Rampre

Oblikovalka maske:
Mirjana Djordjević

Lektor:
Janez Bostič

Koprodukcija:
Mini teater
SNG Drama Maribor

Premiera:
18. november 2010

Predstava traja 70 minut

Gledališka predstava za otroke, starejše od 4 let

Odlična gledališka pravljica s petjem in plesom za otroke, v kateri v vlogi matere nastopa letošnja prejemnica Borštnikovega prstana, priznana igralka Milada Kalezić.

O predstavi

Mini teater je pri Andreju Rozmanu Rozi naročil besedili v želji, da bi spodbudil pisanje sodobne slovenske dramatike za otroke. Naslov je enak, tudi zgodba je enaka, enaki so junaki, vendar pa je kljub temu v naši predstavi vse drugače. Tu je zlobna mačeha, pa oče, dober kakor kruh, vendar medel in neodločen, kakor teslo. Tu sta Janko in Metka, vedoželjna in spretna. tu je prijazna teta Žiralda, ki hoče iz Janka narediti slastno pečenko. Skratka, zabavna predstava za vse generacije.

Janko, Metka in njuji starši, dobri oče in zlobna mačeha, so živeli v hišici na robu velikega gozda. Strašna lakota je takrat pustošila po deželi. mačeha je sklenila, da doma ni dovolj hrane za vse, in odločila se je, da bo otroka pustila v gozdu. Družina se je dopravila nabirat gobe, ampak oče in mačeha sta se "izgubila". Janko in Metka sta našla pot nazaj s pomočjo kamenčkov, ki sta jih pustila za seboj. Naslednjič se je mačeha odločila, da bo družina odšla po drva globoko v gozd. Tokrat sta otroka za seboj pustila drobtinice kruha, ki pa so jih pozobale ptice. In tako sta se Janko in Metka izgubila. Po treh dneh tavanja po godzu, ju srečamo pred čudovito hišico iz sladkarij. Ali sta rešena? Nista. Nenavadna ženska, ki živi v sladki hišici, ni nihče drug kot zlobna čarovnica, katere priljubljena hrana so... otročički!

O režiserju

Sodobno interpretacijo znamenite Grimmove pravljice režira Robert Waltl, igralec, režiser, lutkar in umetniški vodja Mini teatra Ljubljana, ki neguje umetniško gledališče za otroke in mlade na najvišji ravni, za svoje delo pa prejel številne nagrade doma in v tujini.