Vabilo na DAN KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA 2018

Nekoč siva ljubljanska ulica, danes pa ena najlepših ljubljanskih ulic, bo tudi to leto zaživela v, zdaj že tradicionalnem dnevu, ki dokazuje, da so sosedski odnosi lahko tudi dobri.

Prebivalci Križevniške ulice smo spet stopili skupaj in pod vodstvom Mini teatra za Ljubljančane in tuje obiskovalce mesta, pripravili živahen program za odrasle, pozabili pa seveda nismo tudi najmlajših, katerim pripada prvi del letošnjega popoldanskega programa.

Večerni del je namenjen odraslim, predvsem odlični glasbi in ponovno izjemnim razstavam v različnih prostorih naše ulice.

Pridružite se nam pri odprtju razstave , ki jo ob 100 letnici smrti Ivana Cankarja posvečamo prav njemu, na križevniških klopeh, ki smo jih popisali z njegovimi citati boste našli tudi večjezično knjižico z njegovimi mislimi, na hiši št. 3 pa karikature Ivana Cankarja in njegovih naslovnic knjig, ki jih je narisal Hinka Smrekarja. Oba umetnika sta nekaj časa prebivala na Križevniški ulici in ji dala svoj pečat. V sami knjižici boste tako našli tudi nekaj anekdot povezanih z njima in Križevniško.

Razstavo ponovno pripravljajo mladi oblikovalci in likovni ustvarjalci ljubljanskih srednjih šol-Podmladek ter študentje Akademije likovnih umetnosti iz Ljubljane. Svoje fotografije pa bo razstavil tudi italijanski fotograf, ki živi na Križevniški Marco Secchi.

Prav posebno razstavo pripravlja tudi Zavod TipoRenesansa.

Izjemno bogat pa bo večerni glasbeni program, ki ga bo uvedla DJ Toni Soprano, sledi koncert izjemnih kitaristov Ravija Shestre in mihe Petrica, pa koncert ansambla Anbot, ki ga vodi skladatelj in glasbenik Aldo Kumar, pridružila se jim bo tudi vokalna skupina Galine. Večer pa bodo zaključili študentje akademije s koncertom skupine Karavana.

Odprta bodo tudi vrata inštitucij na Križevniški, med drugim Judovski muzej in razstava Šanghajski geto.

Istočasno bomo na ta dan tudi odprli že 20. mednarodni festival Mini poletje v Ljubljani z lutkovno predstavo Sneguljčica in otroško delavnico, ki jo bo pripravilo društvo Sezam.

Cvetličarna Klinc vas bo razveselila in vam poklonila rožice, bo pa tudi nekaj kulinaričnih dobrot z našega Krasa v spomin na še našega soseda Srečka Kosovela, v Uredništvu pričesk si boste lahko uredili brado ali pričesko, v Mestnem muzeju pa pogledali dve izjemni razstavi, o Ljubljani in Ivanu Cankarju.

Križevniškega soseda je ponovno podpor Zavod Turizem Ljubljana, ki je v naši prireditvi prepoznal pomembno turistično-kulturno prireditev v Ljubljani.

Pred vsem pa se nam pridružite v prijetni družbi in klepetu, da se skupaj malo pohladimo in osvežimo v vročih poletnih mesecih.

Vse to in še mnogo več vas čaka na Križevniški ulici, v torek, 26. 6., od 17.00 naprej.

Veselimo se vašega obiska !

Vsi dogodki na Križevniški ulici so brezplačni.

Vaš Mini teater