Donirajte in pomagajte pri programu in gradnji Mini teatra! Tudi 0,5 % dohodnine lahko donirate Mini teatru

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji lutk!

Na podlagi novega Zakona o dohodnini lahko davčni zavezanci 0,5% odmerjene dohodnine od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, med drugim namenijo tudi za financiranje splošno koristnih namenov. Med  organizacije, ki so upravičene do donacije je tudi naš zavod Mini teater, Ljubljana.

Mini teater, zavod za izvedbo in promocijo lutkovnih in gledaliških predstav, je bil ustanovljen pred devetimi leti. Danes sodi naše gledališče v sam vrh slovenskih poklicnih gledališč v Sloveniji, s svojo dvorano na ljubljanskem gradu. V letošnji sezoni v Mini teatru ustvarja in bo ustvarjalo več kot 90 slovenskih in tujih umetnikov. Od ustanovitve 1999 do danes je bilo izvedenih 31 premiernih uprizoritev. Po vsej Sloveniji in tujini so znane naše lutkovne predstave in igrane predstave za otroke in mladino, predvsem: Miškolin, Obuti maček, Palčica, Žabji kralj, Trije prašički in Rdeča kapica. Poleg predstav za otroke igramo tudi predstave za mladino in odrasle. Za naše delo smo prejeli številne nagrade in priznanja na mednarodnih festivalih doma in v tujini.

Pomembna produkcija Mini teatra sta tudi mednarodni lutkovni festival Mini poletje za otroke, ki ga že tradicionalno več let zaporedoma z izjemnim uspehom pripravljamo v Ljubljani ter Festival srednjeveške in renesančne glasbe ter Srednjeveški dan na ljubljanskem gradu. Program in delovanje Mini teatra subvencionira Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana. Vendar je pri delovanju gledališča, izboljšanju kvalitete nastajajočih predstav ter izvedbi in organizaciji festivalov prepotrebna tudi partnerska in donatorska pomoč.

Posebna osvežitev ne le za Ljubljano, ampak za slovensko kulturo nasploh je Mini teater saj je s svojo dvorano na ljubljanskem gradu postal pravi mali center slovenskega izven institucionalnega lutkarstva in dodobra oživel staro mestno jedro ter postal kulturni ambasador Ljubljane in Slovenije v tujini. V letošnjem letu bomo, zaradi potrebe po novem gledališkem prostoru in večji dvorani, začeli z gradnjo novega gledališča in rezidenčnega centra v centru Ljubljane na Križevniški 1.

Glede na to, da nam kljub finančni pomoči, primanjkuje sredstev za organizacijo in kakovostnejšo izvedbo predstav, predvsem pa za gradnjo novega gledališča, vas naprošamo, da nam z vašo donacijo pomagate.

Veseli bi bili, če bi vas čim več pristopilo k donaciji do 0.5 % in s tem podprli naše ustvarjalno delo. Prosimo vas, da informacijo o možnosti donacije prenesete tudi med svoje prijatelje, družinske člane, sodelavce in druge ljubitelje lutk in gledališča, do tistih s posluhom za lutkovno in gledališko umetnost in odgovornostjo do okolja v katerem deluje, ki spoštuje in spremlja gledališče.

Z vašo donacijo do 0,5% dohodnine nam lahko pomagate uresničiti naše cilje, med drugimi tudi izgradnjo novega gledališča in rezidenčnega centra v stari Ljubljani. Na zadnji strani vaše dohodninske napovedi izpolnite ZAHTEVO ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE, vpišite davčno številko 43211127 in delež, ki ga donirate: do 0,5 %.

Donirajte in pomagajte pri programu in gradnji Mini teatra!

Donacijo nakažite na naš poslovni račun: 02011-0052254884, odprt pri NLB Banki d.d.

 

Za vašo donacijo se vam najiskreneje zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

Mitja Bravhar                                                                               Robert Waltl
Odnosi z javnostmi                                                 direktor in umetniški vodja