Mini teater gostuje s predstavo

Mini teater gostuje 29. novembra s predstavo "Kvartet" Heinerja Mullerja v režiji Ivice Buljana in izvedbi Ane Karić in Roberta Waltla v prestižnem italijanskem „Teatro Marrucino“ v Chietiju.

Teatro Marrucino je eno od najmočnejših središč sodobnega gledališča, povezanega z znamenitim Inteatro festivalom v Polverigiju, katerega direktorica Velia Papa utemeljiteljica ETI-ja, je Mini teater tudi uvrstila v program.

Letošnjo sezono v Teatro Marrucino je začel mladi režiser Andrea de Rosa s Schillerjevo tragedijo "Maria Stuart", nadaljuje jo legenda italijanskega gledališča Massimo Castri s Pirandellovo dramo "Tako je (kako se vam zdi). Najbolj znani mladi italijanski dramatik in režiser Fausto Paravidino v teatru postavlja novi komad Harolda Pinterja, svetovno znani litavski režiser Eimuntas Nekrošius pa spektakularno inscenacijo "Ane Karenine". Posebno je bogat program sodobnega gledališča, ki ga tvorijo Emma Dante s predstavo "Palermo", Cristina Crippa z adaptacijo romana Amelie Nothomb, Societas Raffaello Sanzio z novim projektom "Stoa", Pippo Delbono s Shakespearovim "Henrikom V" ter Mini teater s Kvartetom.

"Kvartet" je nastal v koprodukciji Mini teatra iz Ljubljane, Teatra ITD in Novog kazališta iz Zagreba. Avtorja scene sta Ben Cain in Tina Gverović, kostime je kreirala Ana Savić Gecan, glasbo Mitja Vrhovnik Smrekar. V predstavi poleg Ane karić in Roberta Waltla sodeluje glasbenik Dario Krmpotić.