Režiser:
Vladimir Jurc

Igrajo:
Tjaša Hrovat, Sandi Pavlin, Andrej Murenc in Blaž Setnikar

Scenograf:
Danijel Demšar

Kostumografinja:
Maja Blagovič

Avtorja glasbe:
Jernej Jurc in Peter Dekleva

Koreograf:
Miha Lampič

Oblikovalec luči:
Nace Hočevar

Fotograf:
Miha Fras

Premiera:
9. januar 2009

Pradstava traja 45 minut

Gledališka predstava za otroke, starejše od 4 let

Si želiš na potovanje v pravljično deželo? Premisli, koga bi vzel s seboj? Morda svojega prijatelja, bratca, kužka, priljubljeno igračo? Zapri oči in odpotuj. V pravljični deželi se dogajajo pravi čudeži, kot se za pravljice spodobi: živali pojejo, igrače sitnarijo, otroci čarajo, odrasli ubogajo in še veliko drugega, močno čudnega. In s čim se boš odpeljal?

O predstavi in ustvarjalcih

Imenitna Kovičeva otroška poezija, zbrana v knjigi Zlata ladja, je stkana iz pesmi, ki so že doživele odrske trenutke (SMG), del teh pesmi, pod naslovom “Maček Muri” pa tudi srečne radijske, televizijske in plesne, kar je ob imenitni in zelo prepoznavni glasbi (Jerko Novak - Neca Falk) ob določenem času pesmim prineslo vseslovensko popularnost in slavo.
Ideja, da naredimo predstavo po Zlati ladji je nastala prav ob pogovorih z našima prijateljema Neco Falk in Tonetom Stojkom, ki sta pred kratkim ponovno izdala zgoščenko Zlata ladja ter ob naši želji po uprizarjanju slovenskih avtorjev v programu Mini teatra za otroke.

Pri naši predstavi pa je izhodišče nekoliko drugačno! Predvsem ne želimo ponavljati že doseženega, ampak želimo biti pri ustvarjanju tokratne predstave popolnoma svobodni, neobremenjeni s tistim, kar je že bilo, na nek način „nedolžni“. Zato tudi povsem nova glasba Jerneja Jurca in Petra Dekleve, kajti mnenja smo, da lahko nova, kvalitetna uglasbitev Kovičevih pesmi samo še obogati opus uglasbljene poezije.

Velik pomen v predstavi je namenjen tudi koreografiji Mihe Lampiča, ki poudarja igrivost, ki jo je mogoče začutiti v pesmih. Po drugi strani pa je v pesmih veliko poetičnih, liričnih trenutkov, ki naj bi to igrivost dopolnjevali.
Kot rečeno, želi biti predstava čim bolj mobilna, tako, da jo bo mogoče igrati tudi po šolah - v telovadnicah, avlah, ob lepem vremenu pa tudi na prostem. K estetski podobi naj bi prispevali tudi učinkovita, uporabna, sicer pa minimalistična scena Danijela Demšarja in enostavna a prepoznavna kostumografija Maje Blagovič. V predstavi nastopata poleg izjemnega igralca in prvaka SMG Sandija Pavlina in enega najbolj uspešnih igralcev mlajše generacije Andreja Murenca tudi dva študenta 3. letnika ljubljanske gledališke Akademije, Tjaša Hrovat  in Blaž Setnikar. Oblikovalec luči je Nace Hočevar, stalni sodelavec Mini teatra.
Ob zavedanju kako pomemben je v razvoju mladega človeka prvi stih s poezijo želimo narediti dobro, pošteno predstavo, ki bo doživela čimveč ponovitev.

O režiserju

Vladimir Jurc, igralec, režiser in profesor, se je rodil v Mariboru in leta 1974 diplomiral na AGRFTv Ljubljani. Takoj po zaključenem študiju se je devet sezon zapisal ustvarjanju v Slovenskem mladinskem gledališčuv Ljubljani. Med leti 1983 in 1992 je ustvarjal kot svobodni umetnik v različnih slovenskih gledališčih, omenjenega leta pa je postal, najprej docent, nato pa izredni profesor za dramsko igro in umetniško besedo na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Redno dela v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu, vendar sodeluje tudi z vsemi ostalimi slovenskimi gledališči. 35 let igralskega ustvarjanja od antične do sodobne dramske literature, sodelovanje z mnogimi pomembnimi slovenskimi in tujimi režiserji, skrajno profesionalni odnos do dela in iskanje vedno novih poti in izrazov pri ustvarjanju vlog, so njegovo ime ustoličili pri slovenskem gledališkem občinstvu in strokovni kritiki. Prav to je gotovo razlog, da ga je stroka nagradila z različnimi nagradami za igralske kreacije. Nepogrešljiv je tudi na slovenskem filmskem platnu, občasno pa se ukvarja z režijo in svoje delo posveča odraslemu in najmlajšemu občinstvu.