Mizica, pogrni se je v Zagrebu odprla festival Poletje v Dubravi

Mizica, pogrni se je v Zagrebu odprla festival Poletje v Dubravi

V sredo, 2. julija, ob 18. uri, se je z otvoritveno lutkovno predstavo Mizica, pogrni se, ki je nastala v produkciji Mini teatra iz Ljubljane, začel 15. zagrebški festival Poletje v Dubravi, s katerim Narodno sveučilšte Dubrava nadaljuje tradicionalni program za otroke in mlade med poletnimi počitnicami. Odvijal se bo vsako sredo do 13. avgusta, sestavljajo pa ga gledališke in lutkovne predstave, ustvarjalne delavnice ter natečaj 'Pokaži kaj znaš'.

Mizica, pogrni se velja za eno najlepših in najbolj priljubljenih pravljic na svetu. V predmestju je nekoč stala hiša, v kateri so živeli očka, sin Miha in koza, ki je vedno lagala. Miha, ki je bil zaljubljen v Marjetko, si je nekega dne prislužil čarodejno mizico, zlato ovco in gorjačo, ki kaznuje tatove in lažnivce ...

Grimmovo pravljico je duhovito, sodobno in samosvojo posodobil češki režiser Marek Bečka, ki je na oder Mini teatra že postavil uspešnico Obutega mačka. Likovno je novo predstavo zasnoval Robert Smolik. V dvočlanski zasedbi pa sta igralec in animator, ter predvsem raper Jose, ki je predstavi prispeval še energično avtorsko glasbo, z njim nastopa odlični igralec Aljaž Jovanovič.

Predstava je pred kratkim gostovala še na enem hrvaškem festivalu 'Goričke večeri' v Kulturnem centru Velika Gorica.
S predstavo smo konec julija še gostovali na 8. Festivalu pučkog teatra v Omišlju na Krku, kjer smo v tekmovalnem programu po mnenju žirije in publike zasedli tretje mesto in finančno nagrado.