Režiserka:
Ksenija Ponikvar

Dramaturginja:
Petra Stare

Izvedba:
Lutkovno gledališče Nebo

Avtor likovne podobe:
Andrej Štular

Kostumografinja:
Maja Peterlin

Avtor glasbe:
Peter Kus

Produkcija:
Forum Ljubljana

Koprodukcija:
Mini teater

Premiera:
4. november 2008

Predstava traja 40 minut

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

O predstavi

Besedilo na pravljičen način spregovori o odnosu med psom in zajcem, med dresiranim »človekovim najboljšim prijateljem« in divjo živaljo. Kot vselej pri živalskih pravljicah lahko tudi v tej najdemo vzporednico s človeškimi lastnostmi, medsebojnimi odnosi in konflikti.

Lutkovno gledališče Nebo je bilo ustanovljeno leta 2001 v Kranju. Ohranja klasične lutkovne tehnike ter raziskuje povezovanje drugih umetniških medijev - filma, fotografije, stripa - z lutkovnim gledališčem. V svojih začetkih je gledališče uprizarjalo lutkovne predstave za odrasle. Danes se ukvarja tako s poetičnimi otroškimi predstavami kot tudi z eksperimen-talnimi odrskimi dogodki za odrasle.

Nagrade

Predstave LG Nebo so prejele več nagrad doma in v tujini (likovna podoba To je Ernest - 4. bienale Ustanove lutkovnih ustvarjalcev, Koper; nagrada otroške žirije na festivalu PLP v Mariboru; nominacija Take ljudske za najboljšo predstavo - Adelaide Fringe festival, Adelaide, Avstralija; nagrada za izvirno idejo To je Ernest - festival Lutfest, Sarajevo …).