Zadnja ponovitev priljubjene Rdeče kapice v tej sezoni - nedelja 9. 5. ob 17. uri na ljubljanskem gradu

Igrano-lutkovna predstava Rdeča kapica bratov Grimm, bo v nedeljo, 9. maja 2010, ob 17. uri, v dvorani Mini teatra na ljubljanskem gradu doživela zadnjo ponovitev v tej sezoni. Klasično pravljico o volku in deklici Rdeči kapici, bodo na svojstven in humoren način odigrali mladi slovenski igralci (Asja Kahrimanovič / alt. Suzana Grau, Andrej Murenc in Matej Puc / alt. Tomislav Tomšič)  v priredbi znanega češkega režiserja Pavla Polaka.

V Mini teatru se veselimo še ene izvedbe te uspešne predstave, ki navdušuje mlado in staro v dvorani Mini teatra na ljubljanskem gradu in na gostovanjih po Sloveniji.

Besedilo je prevedla Nives Vidrih, lutke in sceno je zasnoval Ivan Antoš, avtor glasbe je David Rotter, lektorica je Mateja Dermelj, luč in ton je oblikoval Tilen Vipotnik.

Predelava klasične pravljice o deklici, ki se nekega dne odpravi na obisk k bolni babici. Ta živi na drugi strani velikega, temnega gozda. Deklico ves čas zasleduje požrešen volk, ki ima z njo posebne načrte. Z zvijačo se dokoplje do babičine hiše in že načrtuje, kako bo Rdečo kapico pojedel...

Pavel Polak je eden najbolj znanih čeških režiserjev. Rodil se je leta 1942. Na akademiji za gledališče DAMU je diplomiral kot režiser in dramaturg lutkovnega gledališča. V letih 1965 do 1994 je delal kot igralec, dramaturg in režiser v lutkovnem gledališču Liberec. Na Češkem je režiral preko 100 predstav za otroke, v Nemčiji 4 in v Avstriji 2. V Sloveniji je največ sodeloval z Lutkovnim gledališčem Maribor (Ko pride gospod Zvezda, Lepa Polona in vodni mož, Concerto Grosso, Sneguljčica, Pepelka, Butalci, Prihaja cirkus, Pravljice, kje ste?, Sonček, kje ste?, Zgodba o svetlobi, 3 zgodbe o zajcu, Zakleta princesa, Lepotica in zver) in z Mini teatrom (Palček, Trije prašički).