Premiera LG Nebo 'Zakaj teče pes za zajcem' v Mini teatru

LG Nebo: Zakaj teče pes za zajcem?

Lutkovna predstava za otroke

www.ljudmila.org/nebo

 

Najnovejša predstava Lutkovnega gledališča Nebo obravnava pripovedko Zakaj teče pes za zajcem. V njej je na pravljičen način razložena narava odnosa med psom in zajcem, med dresiranim ‘človekovim najboljšim prijateljem’ in divjo živaljo. Kot vselej pri živalskih pravljicah lahko tudi v tej najdemo vzporednico s človeškimi lastnostmi, medsebojnimi odnosi in konflikti. Predstava je namenjena starejšim od treh let.

 

Režija: Ksenija Ponikvar, dramaturgija: Petra Stare, Likovna podoba: Andrej Štular, Glasba: Peter Kus, Kostumografija: Maja Peterlin, Izvedba: Lutkovno gledališče Nebo, Produkcija: Forum Ljubljana, Koprodukcija: Mini teater.

 

Lutkovno gledališče Nebo je bilo ustanovljeno leta 2001 v Kranju. Ohranja klasične lutkovne tehnike ter raziskuje povezovanje drugih umetniških medijev - filma, fotografije, stripa - z lutkovnim gledališčem. V svojih začetkih je gledališče uprizarjalo lutkovne predstave za odrasle. Danes se ukvarja tako s poetičnimi otroškimi predstavami kot tudi z eksperimen-talnimi odrskimi dogodki za odrasle. Predstave LG Nebo so prejele več nagrad doma in v tujini (likovna podoba To je Ernest - 4. bienale Ustanove lutkovnih ustvarjalcev, Koper; nagrada otroške žirije na festivalu PLP v Mariboru; nominacija Take ljudske za najboljšo predstavo - Adelaide Fringe festival, Adelaide, Avstralija; nagrada za izvirno idejo To je Ernest - festival Lut fest, Sarajevo …).

 

Tor., 4. nov. ob 19. uri, Mini teater, Ljubljana - premiera

Sob., 15. nov. ob 17. uri in ned., 16. nov. ob 11., 17., in 18. uri,  Mini teater - ponovitve