Dedek Mraz - Sprevod dedka Mraza in Pravljično mesto

SPREVOD DEDKA MRAZA IN PRAVLJIČNO MESTO V ZVEZDA PARKU

25.- 30. 12. 2008 

V zadnjih dneh pred novim letom (od 26.-30.12. 2008) se bo izpod Triglava v Ljubljano v svoji kočiji pripeljal dedek Mraz. V sprevodu, ki se bo vsak popoldan ob 17. uri pričel na ljubljanskem gradu, se bo najprej pripeljal z vzpenjačo na Krekov trg, kjer ga bo pričakalo njegovo spremstvo in svečana kočija z lipicanci. Z njo se bo v spremstvu snežakov, medvedov, zajcev, ljubljanskih zmajčkov ter drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic popeljal po mestnih ulicah, mimo mestne hiše do Prešernovega trga, kjer bo pozdravljal otroke in jim razdeljeval bonbone. Pot bo nadaljeval do Pravljičnega mesta v Zvezda parku, kjer bo glavni del sprejema z bogatim programom (plesna šola Kazina z raznovrstnim programom, šolski pevski zbori z Ladom Leskovarjem, šolski glasbeni ansambli, čarovnik, igralci, idr.) Program bodo povezovali igralca Andrej Murenc in Tomislav Tomšič ter pevec in plesalec Davor Božič. Program se bo vsak dan začel že ob 16. uri z lutkovnimi in gledališkimi uspešnicami Mini teatra za najmlajše: Mizica pogrni se, Rdeča kapica, Zlata ladja, Kaj se Krtek naučil pozimi in Obuti maček.

Sprevod dedka Mraza in Pravljično mesto tudi letos pripravlja Mini teater v sodelovanju z Zavodom turizem Ljubljana in Mestno občino Ljubljana. Pravljična scenografija in oprema šotorov za otroške delavnice je delo študentk Šole uporabnih umetnosti Famul Stuard, oddelek Ambient: Tina Antic, Alja Drame, Mateja Lukezič, Mateja Žabjek, Ana Lihteneker pod mentorstvom Irene Pivka.

Vabljeni vsak dan med 26. in 30. decembrom v Pravljično mesto med 16. in 19. uro. 25. decembra ob 17. uri pa vas vabimo v Pravljično mesto na lutkovno predstavo Osel Nazarenski.

Srečno in uspešno novo leto 2009, vam želi vaš

Mini teater.

Robert Waltl, direktor