Prihajajo BOBRI

Od 1. do 8. februarja se bo na različnih ljubljanskih prizoriščih odvijal 1. Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje -  BOBRI.  Festival se bo osredotočil na gledališče, in sicer na raznovrstne predstave za otroke in mladino, odigrane na različnih ljubljanskih prizoriščih, v prihodnjih letih se bo programsko razširil tudi s kulturno-umetnostno vzgojo na drugih področjih umetnosti (likovna umetnost, glasba, literatura itd.). V tednu dni bo v okviru Bobrov v Ljubljani odigranih 46 predstav, po vsaki od predstav bo za otroke in mlade tudi delavnica, na kateri se bodo gledalci aktivno vključili v spoznavanje gledališča.
Tudi v Mini teatru smo se pridružili povabilu k sodelovanju. V naši dvorani na ljubljanskem gradu bosta odigrani predstavi Mala morska deklica, v režiji Ivice Buljana, in Grdi raček, v režiji Roberta Waltla.
Vse predstave v okviru festivala pa so že razprodane!

 

»Brez kulture in umetnosti človek lahko preživi, vendar pa je njegovo življenje v primerjavi s tistim, ki zna uživati v dobri predstavi, napetem filmu, skrivnostni knjigi ali pretresljivi sliki, neprimerno manj bogato in žlahtno. Za gledališče kot umetnost z dolgo zgodovino so črnogledeži napovedovali, da bo usahnilo pod pritiskom konkurence, ki jo predstavljajo novi izzivi, kot so film, video, internetna umetnost, popularna kultura in podobno. Kljub temu je gledališče umetnost, ki privablja vedno nove privržence, najbolj zvesti pa vse življenje ostajajo ravno gledalci, ki so prve slasti odrskih umetnosti izkusili že v otroštvu. Naklonjenost gledališču in umetnosti nasploh je nenavaden pojav; kolikor bolj se umetnosti človek naužije, toliko večja je lakota po njej, kolikor bolj jo spozna in se poglablja vanjo, toliko bolj izbirčen postaja. Namen kulturno-umetnostne vzgoje ni le ta, da otroka ali mladostnika navduši za umetnost, temveč tudi ta, da ga vzgoji v izbirčneža, ki ni več zadovoljen s skromnimi umetniškimi vsebinami in je v umetnosti sposoben ločiti med pogrošnim in kakovostnim.« (Uršula Cetinski, iz uvoda v katalog Bobrov)