Premiera Male morske deklice v Mini teatru

Premiera Male morske deklice v Mini teatru

Najnovejša predstava Mini teatra, v režiji Ivice Buljana, je nastala po predlogi pravljice danskega pisatelja in pesnika Hansa Christiana Andersena z naslovom Mala morska deklica. Predstava je izviren poskus spajanja treh različnih gledaliških žanrov. Prvi je pripovedovanje pravljice, drugi je otroška predstava s posebno dramaturgijo, prilagojeno najmlajšemu občinstvu, tretji pa performans kot hibridna oblika na robu likovne umetnosti.

Mini teater je s svojim programom že vse od začetka negoval raziskovalni pristop h gledališču za otroke in poskušal iznajti načine, ki se odmikajo od tradicionalnih oblik (specifična obdelava teksta v Janku in Metki Andreja Rozmana Roze, igrano-lutkovna predstava Mojca Pokrajculja, Zgodba o carju Saltanu kot umetniški kabaret, Palčica kot prva virtualna lutkovna predstava na svetu). Mala morska deklica ima namen napraviti korak proti postdramskemu gledališču za otroke. Igralca Pia Zemljič in Gregor Gruden bosta najprej predstavljala pripovedovalca pravljice, potem bosta interpreta različnih vlog, na koncu pa tudi ustvarjalca odrske akcije, energije, oblikovalca prostora.
Avtor glasbe je Mitja Vrhovnik Smrekar, velik pomen v predstavi pa je namenjen odlični kostumografiji Ane Savič Gecan, ki poudarja dvojnost med sireno in človekom.

V februarju ne zamudite predstave, kjer morska deklica reši življenje princa, ki je doživel brodolom in se odloči za tvegano dejanje – osvojiti njegovo ljubezen:

SOBOTA, 7. februar 2009, ob 18.00, BOBRI – 1 ljubljanski festival kulturne vzgoje

NEDELJA, 8. februar 2009, ob 17.00, BOBRI – 1 ljubljanski festival kulturne vzgoje

ČETRTEK, 12. februar 2009, ob 18.00, za vabljene in izven, premiera

SOBOTA, 14. februar 2009, ob 17.00 za abonma 'Grdi raček' in izven, razprodano

NEDELJA, 15. februar 2009, ob 11.00 in 17.00, za izven