Dogaja Mini poletje

Kompleten program festivala in katalog najdete na strani: http://www.mini-teater.si/client.si/index.php?table=articles&ID=2270

11. MINI POLETJE ZA OTROKE – mednarodni festival za otroke
28. 6. – 30. 8. 2009, Ljubljana

Od 28. junija do 30. avgusta 2009 se v Ljubljani v organizaciji MINI TEATRA odvija že 11. festival MINI POLETJE. Mednarodni poletni lutkovni in gledališki festival, ki že od leta 1999 poteka vsako poletno nedeljo na ljubljanskem gradu, postaja najodmevnejši in največji festival za otroke v Sloveniji. V sklopu letošnjega programa se bodo predstavila gledališča, skupine in posamezniki iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Francije, Slovaške, Španije, Belgije in Belorusije. Poleg predstav bomo organizirali tudi ustvarjalne delavnice na temo Koledovanje in koledniški običaji in lutkovno razstavo študentov Pedagoške akademije v Ljubljani.

Festival podpirata  Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RS idr.

Ustvarjalne delavnice  (5.7.-30.8. 2009) in predstava Rigorka -svetla zvezda (30.8.) potekajo v okviru projekta Koledovanje in koledniški običaji : Podprto s subvencijo Islandije, Lihtenštajna in Norveške preko Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma.


V enajstih letih si je festival pridobil velik mednarodni ugled, dobre kritike strokovne javnosti in izjemen obisk gledalcev vseh starosti. Različni jeziki, različne lutkovne tehnologije in različni pristopi k lutkovni umetnosti zagotovo uvrščajo mednarodni festival Mini poletje med dogodke, ki pripomorejo k bogatejši in še bolj kakovostni kulturni podobi Ljubljane in Slovenije.

Svečana otvoritev je bila v nedeljo, 28. junija, od 17.30 dalje, na dvorišču Ljubljanskega gradu. Poleg Capoeire Tradicao Baiana, ki so predstavili zmes borilnih veščin, gimnastike in plesa, ter mednarodnih artistov, ki so izvedli akrobatsko predstavo s povorko, je bila na programu tudi igrano-lutkovna predstava Mini teatra Obuti maček. Odprta je bila tudi razstava 'Lutka od komedije do tragedije' študentov Pedagoške akademije v Ljubljani, pod mentorstvom prof. Edija Majarona, ki bo doprta vsako nedeljo v času trajanja programov do konca avgusta 2009.. 

Vstopnina na predstave je simboličnih 2 €, ustvarjalne delavanice Mini poletja jpa e vstop prost!

Vabljeni!