Torkove plezalne vragolije

Projekt Torkove plezalne vragolije, ki bo potekal od 1. junija 2010 do 27. julija 2010 v okviru festivala Mini Poletje, vabi vse adrenalina željne ustvarjalce na delavnice zračnih akrobacij in plezanja. Obvezne prijave na trupa.aduta@gmail.com, več v nadaljevanju.

skupina Trupa Aduta in Mini Teater vas vabita na

TORKOVE PLEZALNE VRAGOLIJE

V skupini Trupa Aduta se ukvarjamo z akrobacijami in plesom v zraku. Uporabljamo različne plezalne pripomočke, kot so vrv, tkanina, vrvne lestve, drogovi itd. Znanje vrvne tehnike iz jamarstva in alpinizma uporabljamo za izdelavo žičnic in poligonov, na katerih izvajamo zračne akrobacije. Na delavnici se bodo udeleženci seznanili z osnovnim plezanjem po vrvi, vrvni lestvi, tkanini... in akrobacijaciami na teh. Slednje zahteva malce boljšo fizično pripravljenost, ker morate biti sposobni zadržati lastno težo z rokami. Vsi pa boste imeli priložnost spoznati vozle, ki vedno pridejo prav in se naučili spuščati breme oz. sami sebe po vrvi. Da vadba ne bo suhoparna, bomo skupaj izdelali drobno koreografijo in jo predstavili na zaključku delavnic. Naredili bomo tudi žičnico, po kateri se boste lahko vsi, ne glede na pripravljenost, varno spuščali.

Delavnice bodo potekale v prostorih Mini Teatra na Križevniški 1, ob torkih od 16h – 19h. Lahko se zgodi, da smuknemo v Tivoli na drevo in ker je udeležba omejena je obvezna predhodna prijava.

Termini in prostor vaj: Vsak torek med 1. junijem in 27. julijem od 16. do 19. ure, v prostorih Mini Teatra na Križevniški 1 v Ljubljani.

Produkcija - končna predstavitev: V septembru 2010.

Opombe: delavnica je omejena na 20 udeležencev, starih od 5 do 35 let. Za udeležbo na delavnicah so obvezna športna oblačila in obutev. Nepolnoletnim osebam morajo njihovi skrbniki podpisati izjavo za udeležbo na delavnicah.

Cena enkratnega obiska je 5 eur. Ob enkratnem plačilu za štiri ali več obiskov 4 eur.

Prijave in informacije: trupa.aduta@gmail.com, 041 348 186, www.trupa-aduta.si