Znana klasična pravljica Trije prašički na ljubljanskem gradu, v nedeljo 23. maja ob 17. uri

Zgodba o treh prašičkih in požrešnem volku, o strahu in modrih odločitvah, o lenobi in vztrajnosti, o zmagi dobrega nad zlim.

Trije prašički

Besedilo po angleški ljudski pravljici:
Pavel Polak
Prevod:
Majda Potrata

Režija:
Pavel Polak
Likovna zasnova in izdelava lutk:
Jaroslav Milfajt
Glasba:
Vitezslav Hadl
Izdelava scene:
Slavko Rakuša
Stilist:
Iztok Šostarec
Lektorica:
Mateja Dermelj
Oblikovanje luči in zvoka:
Nace Hočevar

Igrajo:
Peter Harl / Miha Rodman, Luka Cimprič in Vesna Vončina

Gledališko-lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let
Predstava traja 35 minut

Premiera: junij 2004, predstava obnovljena 2009

Festivali in gostovanja: LENT / Maribor, 2004; 8. Slovenjegraško poletje / Slovenj Gradec, 2004; Festival Radosti / Brno Češka, 2004; Šentjanž v Rožu, Avstrija; Slovenija

Znana klasična pravljica o treh prašičkih, njihovem prepiru o materialu za hiške in prepirih z volkom je postala podlaga za različna obdelovanja po vsem svetu. Tudi Pavel Polak, eden najbolj znanih čeških lutkovnih režiserjev, priznan po vsej Srednji Evropi, je sprejel izziv in na povabilo Mini teatra priredil besedilo, namenjeno naši najmlajši publiki. V Mini teatru je že realiziral predstavo Palček, kjer je uspešno uveljavil povsem samosvoj pristop k lutki in igralcem. Pavel Polak, je režiser-minimalist, ki z enostavnimi gledališkimi sredstvi uspeva dočarati lepoto pravljice in jo prenesti otrokom. Likovnost predstavem, ki je v rokah češkega likovnega, filmskega in lutkovnega umetnika Jaroslava Milfajta, je mešanica tradicionalnega stila znane češke lutkovne šole in sodobne vizualnosti. Igrivost naše predstave pa dopolnjujejo pesmice in humor.

Pavel Polak je eden najbolj znanih čeških režiserjev. Rodil se je leta 1942. Na akademiji za gledališče DAMU je diplomiral kot režiser in dramaturg lutkovnega gledališča. V letih 1965 do 1994 je delal kot igralec, dramaturg in režiser v lutkovnem gledališču Liberec. Na Češkem je režiral preko 100 predstav za otroke, v Nemčiji 4 in v Avstriji 2. V Sloveniji je največ sodeloval z Lutkovnim gledališčem Maribor (Ko pride gospod Zvezda, Lepa Polona in vodni mož, Concerto Grosso, Sneguljčica, Pepelka, Butalci, Prihaja cirkus, Pravljice, kje ste?, Sonček, kje ste?, Zgodba o svetlobi, 3 zgodbe o zajcu, Zakleta princesa) in z Mini teatrom (Palček, Trije prašički).