Praga - začarano mesto in delavnica s Piko na Ljubljanskem gradu

V nedeljo, 25. julija 2010 ob 11. in 19. uri, bo v Mini teatru na Ljubljanskem gradu predstava praškega gledališča Praga – začarano mesto. Pred Mini teatrom na Ljubljanskem gradu bo ob 17. uri še delavnica s Piko o iskanju zakladov.

25. 7. 2010 11.00 in 19.00- LJUBLJANSKI GRAD, Mini teater

Pavel Vangeli, PRAGA – ZAČARANO MESTO/ PRAHA -  ZAKLETÉ MĚSTO, lutkovna predstava za otroke

Besedilo, režija in igra:  Pavel Vangeli

Gledališče Pavel Vangeli iz Češke prestavlja svojevrsten pogled na preteklost Češke in Prage. Iz tega cikla je tudi predstava Praga – začarano mesto.

Fantiček Christopher in njegov čarobni stric Albert potujeta skozi začarano mesto. Stare hiše, cerkve in palače odprejo svoja vrata in okna, ko stric Albert potrka na njih. Tam se srečujeta z barvitimi liki, ki spominjajo na ozračje srednjeveške in renesančne Prage. Astronom, nori alkimist in mistični rabin predstavljajo češko, nemško in judovsko kulturo, ki so izjemno vplivale na to mesto. Mali Christopher se znajde v nevarnosti, ko ga ujamejo hudiči. Komaj uspe pobegniti s pomočjo strica Alberta. Nenadoma se razmere popolnoma spremenijo in mali Christopher je edini, ki lahko reši Prago pred nevarno pošastjo Golem. Vljudno vabljeni.

25. 7. 2010 ob 17.00 - LJUBLJANSKI GRAD, Mini teater - Ajda Toman, MINI DELAVNICA S PIKO, delavnica o iskanju zakladov, za otroke od 3. leta dalje.

Ajda Toman, MINI DELAVNICA S PIKO: delavnica o iskanju zakladov za otroke od 3. leta dalje. Potem ko bomo ob prebiranju odlomka iz Pike Nogavičke podoživeli njene raziskovalne dogodivščine, se bomo nanje podali tudi udeleženci delavnice. Ljubljanski grad je skrivnostno in vedno zanimivo mesto, zato bo iskanje zakladov ob Piki še toliko privlačnejše. Vljudno vabljeni

O Mini poletju, 12. festivalu za otroke

Mini poletje pripravljamo v Mini teatru skrbno vse leto. Glavni namen je predstaviti produkcijo predstav za otroke po vsem svetu in pritegniti različne prakse lutkovnih, estetskih in jezikovnih poetik izražanja. Predstaviti želimo različne tehnike animacije in različne tehnologije. Naš temeljni namen je vsem, ki si želijo dobrih predstav in kakovostnih lutkovnih ubeseditev pravljic, nuditi to veselje tudi poleti. Že 12. leto popestrimo otrokom poletne nedelje in še kak dan zraven. Letos vabimo tako na predstave uveljavljenih gledališč za otroke kot posameznikov in glasbenih skupin. Ajda Toman bo ves julij razveseljevala otroke na poučno zabavnih delavnicah. Avgustovskenedelje (med 17. in 18.30) pa bodo na grajskem dvorišču Ljubljanskega gradu z ustvarjalnimi delavnicami za otroke popestrili likovni umetniki iz društva Sezam, katerega poslanstvo je Brez igre ni otroštva.

V sklopu letošnjega programa se tako predstavljajo gledališča, skupine in posamezniki iz Slovenije, Italije, Bolgarije, Češke, Hrvaške, Slovaške in Belgije ter mladi likovni ustvarjalec Suren Safaryan iz Armenije, ki razstavlja v kapeli Ljubljanskega gradu.

Vaš Mini teater press@mini-teater.si