Vitez Bajaja in Sezamove poletne ustvarjalne delavnice na Ljubljanskem gradu

V nedeljo, 8. avgusta 2010 ob 11. in 19. uri, bo v Mini teatru na Ljubljanskem gradu predstava slovaške lutkovne umetnice Petronele Dušove. Pred Mini teatrom na Ljubljanskem gradu bo ob 17. uri še Sezamova poletna gibalna delavnica s plesom capoeiro.

12. Mini poletje 2010:

Vitez Bajaja in Sezamove poletne ustvarjalne delavnice na Ljubljanskem gradu

V nedeljo, 8. avgusta 2010 ob 11. in 19. uri,  bo v Mini teatru na Ljubljanskem gradu predstava slovaške lutkovne umetnice Petronele Dušove. Pred Mini teatrom na Ljubljanskem gradu bo ob 17. uri še Sezamova poletna gibalna delavnica s plesom capoeiro.

8. 8. 2010 ob 11.00 in 19.00, dvorana Mini teatra, Ljubljanski grad: Petronela Dušová, VITEZ BAJAJA, lutkovna predstava za otroke od 3. leta dalje. Teatro Neline, Slovaška

Gledališče Teátro Neline iz Budmerica na Slovaškem gostuje na Mini poletju z lutkarsko gledališko predstavo. To je zasebno, družinsko lutkovno gledališče, ki uspešno nastopa od 1994. Vodita ga igralka Petronela Dušo in likovni umetnik Miroslav Dušo. Njuna glavna tema so zgodbe za otroke. Ena takih je tudi predstava Vitez Bajaja, katere avtorica in izvajalka je Petronela Dušo.

Predstava pripoveduje o poštenem vitezu Bajaji, ki rešuje princeso in celo kraljestvo. Na predstavi interaktivno sodelujejo tudi gledalci. Vitez Bajaja se herojsko bori z vojsko sovražnega Črnega viteza, ki je napadel kraljestvo lepe princese. S svojim pogumom si vitez Bajaja pridobi princesino naklonjenost in osvoji njeno srce.

Predstava obuja vrednote nekdanjih časov in otroke bogati z duhom romantike in herojstva. Prinaša torej vrednote, ki so drugačne od tistih iz sveta video igric in herojev zgrešenega izvora in neustvarjane miselnosti, za katero je značilna moralna in nazorska ozkost. Vstopnina: 2 evra

8. 8. 2010 od 17.00 do 18.30- Ljubljanski grad, grajsko dvorišče - Sezamove poletne ustvarjalne delavnice. Gibalno izražanje - mlade, vročekrvne in bojevite gibalke vabijo na prikaz brazilske borilne veščine in plesa capoeiro. Otroci bodo med 17. in 18.30 vključeni v gibalni program Sezama v okviru Mini poletja, cilj delavnice pa je razvijati domišljijo in gibanje ob strokovnem vodstvu Rade Kikelj, Katjuše Kovačič in Mance Uršič.Vljudno vabljeni, zabavno bo. Vstop prost.