Donirajte 0,5 % dohodnine vašemu MINI TEATRU! Hvala.

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji gledališča, dragi prijatelji Mini teatra !

Naj se vam najprej iskreno zahvalimo za vašo naklonjenost in obiskovanje naših gledaliških in lutkovnih predstav.

Vsem, ki nam s svojo prisotnostjo izkazujete podporo in še posebej tistim organizatorjem po Sloveniji, zamejstvu in tujini, ki naše predsatve vabite v vaše kraje iskrena hvala.

Srečni smo, da lahko del našega ustvarjanja delimo z vami.

Leto se približuje h koncu, mi pa že pripravljamo nove lutkovne in gledališke predsstave za leto 2011, ko bomo premierno uprizorili Sapramišjo srečo Svetlane Makarovič, Vrt sebičnega velikana Oscarja Wilda, Bartlebyja Hermana Mellvila, poezijo Tomaža Šalamuna, Evripidovega Kiklopa, Splendid hotel Jeana Geneta.

Naj vam voščimo eno uspešno in zdravo leto 2011.

Ne zamerite nam, da vas na koncu poprosimo še za vašo naklonjenost, da nam donirate 0.5% vaše dohodnine in nam s tem pomagate pri  izvajanju programa.

 

Srečno 2011,

Ekipa Mini teatra

 

DONIRAJTE 0,5 % VAŠE DOHODNINE MINI TEATRU!

Na podlagi Zakona o dohodnini lahko davčni zavezanci 0,5% odmerjene dohodnine od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, med drugim namenijo tudi za financiranje splošno koristnih namenov. Med  organizacije, ki so upravičene do donacije je tudi naš zavod Mini teater, Ljubljana.

Mini teater, zavod za izvedbo in promocijo lutkovnih in gledaliških predstav, je bil ustanovljen pred dvanajstimi leti. Danes sodi naše gledališče v sam vrh slovenskih poklicnih gledališč v Sloveniji, s svojo dvorano na ljubljanskem gradu in novim gledališčem in rezidenčnim centrom na Križevniški 1. V letošnji sezoni v Mini teatru ustvarja in bo ustvarjalo več kot 100 slovenskih in tujih umetnikov.

Po vsej Sloveniji in tujini so znane naše lutkovne predstave in igrane predstave za otroke in mladino, predvsem: Medvedek zleze vase, Snegiljčica, Ali Baba,  Pipi in Melkijad, Grdi raček, Mala morska deklica, Miškolin, Obuti maček, Palčica, Žabji kralj, Trije prašički in Rdeča kapica.

Poleg predstav za otroke igramo tudi predstave za mladino in odrasle. Naša zadnja predstava Persona v režiji Janeza Pipana z izjemnimi Polono Juh, Janjo Majzelj, Pijo Zemljič in Branetom Zvtršanom je prejela izjemne kritike in naklonjenost občinstva, Janja Majzelj pa je za vlogo sestre Alme na Borštnikovem srečanju prejela nagrado za igro.

Macbeth po Shakespearu z izjemnimi Markom Mandićem, Mileno Zupančič, Polono Vetrih in ostalimi več kot odličnimi mladimi igralci je ne  prejela izjemne kritike in postaja pravi hit za gledališke sladokusce, temveč postala velika zmagovalka 44. Borštnikovega srečanja v Mariboru, Marko Mandić in Jure Henigman pa prejela igralski nagradi. Predstava je dobila Gran Prix tudi na gostovanju na Kubi in navdušila na Gledališki olimpijadi v Seulu.

Noč čisto na robu gozdov je prejela nagrado Zlatka Šugmana za najboljšo monodramo v zadnjih dveh letih v Sloveniji.

Nagrade smo prejeli na Bienalu slovenskih lutkovnih gledališč in na Zlati paličici.
Za naše delo smo prejeli številne nagrade in priznanja na mednarodnih festivalih v tujini.

Pomembna produkcija Mini teatra sta tudi mednarodni lutkovni festival Mini poletje za otroke, ki ga že tradicionalno več let zaporedoma z izjemnim uspehom pripravljamo v Ljubljani ter Festival srednjeveške in renesančne glasbe ter Srednjeveški dan na ljubljanskem gradu. Program in delovanje Mini teatra subvencionira Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana denar pa pridobivamo tudi na mednarodnih razpisih. Vendar je pri delovanju gledališča, izboljšanju kvalitete nastajajočih predstav ter izvedbi in organizaciji festivalov prepotrebna tudi partnerska in donatorska pomoč.

Posebna osvežitev ne le za Ljubljano, ampak za slovensko kulturo nasploh je Mini teater saj je s svojima dvoranama na ljubljanskem gradu in Križevniški 1, postal pravi mali center slovenskega izven institucionalnega gledališča in dodobra oživel staro mestno jedro ter postal kulturni ambasador Ljubljane in Slovenije v tujini.
V lanskem letu smo, zaradi potrebe po novem gledališkem prostoru in večji dvorani, zgradilinovo gledališče in rezidenčni center na Križevniški 1, kar je prvi primer take izgradnje v Sloveniji, saj za izgradnjo nismo prejeli javnih sredstev.

Glede na to, da nam primanjkuje sredstev za organizacijo in kakovostnejšo izvedbo predstav, predvsem pa za dokončanje gradnje in opremljanja novega gledališča, vas naprošamo, da nam z vašo donacijo pomagate.

Veseli bi bili, če nam lahko donirate sredstva in upamo, da vas bo  čim več pristopilo k donaciji do 0.5 % in s tem podprli naše ustvarjalno delo. Prosimo vas, da informacijo o možnosti donacije prenesete tudi med svoje prijatelje, družinske člane, sodelavce in druge ljubitelje lutk in gledališča, do tistih s posluhom za lutkovno in gledališko umetnost in odgovornostjo do okolja v katerem deluje, ki spoštuje in spremlja gledališče.

Z vašo donacijo do 0,5% dohodnine nam lahko pomagate uresničiti naše cilje, med drugimi tudi izgradnjo novega gledališča in rezidenčnega centra v stari Ljubljani. Na zadnji strani vaše dohodninske napovedi izpolnite ZAHTEVO ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE, vpišite davčno številko 43211127 indelež, ki ga donirate: do 0,5 %.

Vaše donacije pa lahko nakažete na naš poslovni račun: 02011-0052254884, odprt pri NLB Banki d.d.

 

Za vašo donacijo se vam najiskreneje zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

 

Ivica Buljan                                                                              Robert Waltl
umetniški vodja in režiser                                                 direktor in umetniški vodja