Kiklop Ivice Buljana in LET 3 premierno v Mini teatrovi koprodukciji, 26. februarja ob 20h v Španskih borcih!

KIKLOP
Režija: Ivica Buljan
Dramaturgija in priredba besedila: Goran Ferčec
Kostumografija: Ana Savić Gecan
Scenografija: Ivan Fijolić
...Oblikovanje luči: Nikša Mrkonjić
Glasba: Let 3

Performerji:
Zoran Prodanović Prlja
Marko Cindrić
Frano Mašković
Marinko Leš
Damir Martinović Mrle
Matej Zec
Branko Kovačić
Dražen Baljak
Tomislav Kvartuč
Damjan Simić
Elvis Hodžić
Davor Ćiković
Ivan Magud
Ivan Ožegović
Boris Barukčić
Miroslav Mlinar

Je čas za tragedijo. Je čas za komedijo. Nova predstava Mini teatra, gledališča Scena Gorica in Teatra ITD pa vam ponuja čas za tisto nekaj vmes.

Edina ohranjena Evripidova satirska igra Kiklop v režiji Ivice Buljana in adaptaciji Gorana Ferčeca je prva inscenacija teksta, za uprizoritev katerega doslej, predvsem zaradi njegove žanrske neopredeljenosti, še nihče ni bil dovolj pogumen.

Evripidova satirska igra Kiklop temelji na znani epizodi iz devetega speva Homerjeve Odiseje in jo je danes mogoče brati kot žanr, ki hkrati potencira moralne slabosti posameznika, tako da jih ironizira, odkriva dvoličnost časa, tako da ga revitalizira, ter kritizira družbo s satiro, tako da opravičuje njene slabosti.

Na meji med komedijo in tragedijo, satiro in slapstickom, brez vzvišenih in božanskih bitij, brez razglašanja velikih resnic, ampak prepoln travestije, parodije in bučnega plesa, postaja Kiklop ob pomoči skupine Let 3 spektakel, gledališki dogodek leta, v kakršnem ste si od nekdaj želeli sodelovati.

Pod vodstvom mladega igralca Marka Cindrića, izkušenega Frana Maškovića ter energičnega člana skupine Let 3 Zorana Prodanovića Prlje v dionizijskih bakanalijah sodelujejo mladi in nadarjeni igralci in plesalci ter študentje Akademije dramskih umetnosti v Zagrebu.

Produkcija: Scena Gorica, teatar ITD in Mini teater.

Vstopnice lahko kupite pri nas v pisarni Mini teatra vsak dan med 10h-14h po predhodni najavi na 041314414; predlagamo nakup tukaj!
ali na spletni strani mojekarte.si