6. MINI POLETJE ZA OTROKE V LJUBLJANI

 

Mini teater Ljubljana med 30. junijem in 5. septembrom 2004 na ljubljanskem gradu pripravlja že šesti mednarodni festival - 6. Mini poletje za otroke, ki je namenjen otrokom in vsem, ki jim je umetnost za otroke blizu.

Letos bodo z nami umetniki iz Češke, Poljske, Latvije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Španije ter domači slovenski umetniki, ki bodo ob nedeljah razveseljevali vse, ki verjamejo v pravljice in imajo iskrice v očeh.

Različni jeziki, različne lutkovne tehnologije, tudi različni pristopi k gledališki in lutkovni umetnosti - to so zagotovo tiste kvalitete, ki bodo mednarodni festival 6. Mini poletje za otroke v Ljubljani, prišteli med dogodke, ki pripomorejo k  oblikovanju kulturne podobe mesta Ljubljane in Slovenije.

Ta mini festival sicer v preteklosti ni bil deležen številnih medijskih zapisov, ostaja nekako skrit v poletni senci grajskih zidov. Za  Ljubljano in njene obiskovalce,  predvsem pa za najmlajše prebivalce, pa je festival zagotovo nekaj ogromnega. Tiho, med stoletnimi oboki ljubljanskega gradu se odvija majhen festival, za majhne ljudi - ki pa bodo zrasli v velike. Že danes pa ti mali človeški mladički znajo prepoznati umetnost in lepoto, in ljubijo čar tistega, kar proizvaja čista človeška duša.

 

Posebej se zahvaljujem županji Mesta Ljubljana, gospe Danici Simšič, ki je prijazno sprejela častno pokroviteljstvo nad letošnjim festivalom.

Zahvala tudi Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije, Oddelku za kulturo MOL, Zavodu za turizem Ljubljana in veleposlaništvom držav gostujočih gledališč, ki so nam pomagali pri realizaciji letošnjega festivala.

Hvala tudi vsem ostalim, predvsem Festivalu Ljubljana, medijskemu pokrovitelju Radiu Glas Ljubljane, domačiji Ščurek, cvetličarni Marjan Lovšin in naši zvesti Domači peki.

Dragi prijatelji od vsepovsod, prisrčno dobrodošli v Ljubljani.

Skupaj  se veselimo predstav in ustvarjalnih delavnic na 6. Mini poletju za otroke v Ljubljani.

 

 

Robert Waltl

direktor festivala