Spoštovani!


Med 26. junijem in 30. avgustom 2011 bo Ljubljana spet gostila mednarodni festival Mini poletje, ki je namenjen predvsem otrokom in tistim, ki jim je umetnost za otroke blizu.

V Ljubljani si bomo tako na različnih prizoriščih ogledali predstave gledališč iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Nemčije, Švedske, Češke, Slovaške, Belgije, Španije, Estonije in Slovenije.

Predstave bodo v Mini teatru na Križevniški, Mini teatru na ljubljanskem gradu, otvoritvena predstava festivala Mali plamen, GKL iz Splita pa bo v nedeljo, 26. junija ob 18h na Velikem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana, Krekov trg 2.

Vsako nedeljo se bodo odvijale tudi Velike ustvarjalnice na Mini poletju, ki jih pripravljamo v sodelovanju s KUD Sredina, v okviru Mini poletja pa bodo potekale tudi delavnice v okviru evropskega projekta "Baby Lion - Levček" in lutkovne delavnice v okviru evropskega projekta "Puppet Nomad Academy - Nomadska lutkovna akademija". Oba projekta sofinancira EU Komisija v okviru programa Kultura 2007-2013.

23. julija bodo v okviru poletnih prireditev na ljubljanskem gradu potekale tudi delavnice na temo "Ustvarjalni srednji vek", kot priprava na srednjeveške dneve v Ljubljani 2. in 3. oktobra 2011.

Program letošnjega 13. Mini poletja so omogočili Ministrstvo za kulturo RS, MOL - oddelek za kulturo, MOL - odsek za izobraževanje in Program Kultura 2007 - 2013 , Veleposlaništvo Kraljevine Španije ter sponzorji in donatorji: Gostilna Špajza, Restavracija Pri Viteu, Restavracija Shamballa, Gostilna na Gardu, Ljubljanski Grad, Ljubljanske Mlekarne, Zavarovalnica Triglav, Poštna banka Slovenije, Jana, Piksel print, Europlakat, ArnoldVuga.

Naša naloga, pa tudi sreča našega umetniškega poklica je z umetnostjo navdihniti mlade in jih učiti vseh oblik tolerance, razumevanja in vzajemne solidarnosti.

Kot igralec in lutkar verjamem, da lahko s svojim predanim delom omogočimo otrokom taka doživetja, ki se jim bodo vtisnila v spomin, in kasneje bodo svojo željo po samostojnem ustvarjanju uveljavili na vseh umetniških področjih. To lahko dosežemo s svojim prepričanjem v to, s komunikacijo z otrokom skozi umetnost.

Starši, tudi vas nagovarjam k zavestnemu življenju z umetnostjo, gledališko in lutkovno pa še posebej, saj je lutkina beseda mogočnejša od katerekoli človeške besede ...

Privoščite sebi in otrokom čarobnost, ki jo zmorejo pričarati le lutke in gledališče.

Dobrodošli na 13. mednarodnem festivalu Mini poletje v Ljubljani.

 

Vaš Robert Waltl, direktor festivala Mini poletje