DVE PREDSTAVI MINI TEATRA NA FESTIVALU “SPLITSKO LJETO”

DVE PREDSTAVI MINI TEATRA NA FESTIVALU “SPLITSKO LJETO”

Mini teater gostuje kar z dvema svojima predstavama na prestižnem hrvaškem glasbeno-scenskem festivalu Splitsko ljeto. Manifestacijo,katere častni pokrovitelj je hrvaški predsednik dr. Ivo Josipović, in ki se letos odvija 58. –tič, je odprla na čarobnih splitskih Prokurativah, Ponchiellijeva opera “La Gioconda” pod vodstvom maestra Nikše Bareze.
V dramskem programu bosta premierno izvedeni Evripidova tragedija “Hekaba” v režiji rumunjskega režiserja Felixa Alexa, ter performans “Satis sunt mihi pauci” svetovno znanega francoskega multimedialnega umetnika Jean-Michel Bruyera, katerega delo se pravkar prikazuje na Festivalu v Avignonu.
Od gostujučih predstav je tu Othello v produkciji Festivala iz Budve, “Revizor” Dubrovačkih ljetnih igara in ZKM-a v režiji Jerneja Lorencija, ter gostje iz Berliner Ansambla s kabaretsko izvedbo “Muttis Kinder”.
Mini teater se bo predstavil s kar dvema svojima produkcijama, “Ma and Al” in “Kiklopom”, obe v režiji Ivice Buljana.
V prvi nastopata Marko Mandić in Senka Bulić in je nastala po tekstih Bernard-Marie Koltesa in J. D. Salingera. Glasbo za predstavo je skladal Mitja Vrhovnik Smrekar, kostumografinja je Ana Savić Gecan, scenski proctor pa je osmislil Slaven Tolj. Predstava je do sedaj prikazana na lanskem Borštnikovem srečanju, v Rennesu, New Yorku, Ankari, na Festivalu Skupi v Skopju pa je osvojila Grand Prix. Letos jeseni gostuje na Mednarodnem festivalu v Havani.
Tudi druga produkcija Mini teatra, Evripidov “Kiklop” z rock grupo Let 3 in 16 mladimi performerji, plesalci in igralci, ki jih predvodijo igralci Frano Mašković, Marko Cindrić, Marinko Leš in Zoran Prodanović Prlja, bo v Splitu prikazana v sredo, 27.julija v splitskem Domu mladih, je letos osvojila Nagrado za najboljšo predstavo Mednarodnega festival malih scen na Reki in je uvrščena v tekmovalni program festivala Gavelline večeri jeseni v Zagrebu.