Marku Mandiću za nastop v Ma and Al Ivice Buljana nagrada Judita

V nedeljo, 14. avgusta se je v Galeriji Meštrović, ob dveh koncertih in svečano podelitvijo nagrad “ Judita”, v Splitu končal 57. Poletni festival - 57. Splitsko ljeto

Jutita je nagrada, ki jo najbolj uspešnim umetnikom vsako leto podeli žirija glavnega medijskega pokrovitelja festivala Slobodna Dalmacija.

Letos so bile dodeljene tri nagrade, dve za dosežke v glasbenem programu in ena za nastop v predsatvi Ma and Al Mini teatra, igralcu Marku Mandiću, za dramski program.

Nagrada “Judita” je kip biblijske junakinje, katere avtor je kipar Vasko Lipovac.

Nagrado „Judita“ za dramski program je prejel Marko Mandić, za svoj nastop v predstavi „Ma and Al“ Mini teatra v režiji Ivice Buljana.

Žirijo za dramsko nagrado so sestavljali Eda Vujević, urednica rubrike Kultura „Slobodne Dalmacije“ i nknjiževnica, Jasna Malec, dramska igralka in dr. Vlatko Perković, teatrolog in književnik.

OBRAZLOŽITEV ŽIRIJE

Marko Mandić Marko Mandić je v navdihu svoje čarobne moči zajel vso pozornost gledalcev in jih popeljal v misli svojega lika, v trepet njegovega vznemirjenega duha, v neverjetno čutno eskalacijo dramske osebe, ki se izmika nadzoru te iste osebe. Za trenutek bi prekinil silino ekspresije in nekaj malega intimno navrgel gledalcem ali glasbenemu spremljevalcu.