Mini teater in Ivica Buljan z 2 predstavama v Beogradu

MINI TEATER NA GOSTOVANJU V BEOGRADU.

Režiser, umetniški vodja postdramskega gledališča Mini teatrain nagrajenec Prešernovega sklada 2012, Ivica Buljan, bo ta teden z dvema predstavama gostoval v Beogradu.

Potem, ko je decembra lani na severnoameriški premieri v priznanem gledališču Ivica Buljan in navdušila ameriško občinstvo in kritike, bo velika borštnikova nagrajenka leta 2009, predstava »Macbeth po Shakespearu«, že ta petek, 2. marca ob 20. uri, gostovala v beograjskem Centru za kulturno dekontaminacijo.

Le dva dni pred tem, v sredo 29. februarja ob 20. uri, si bomo predstavo leta po mnenju kubanskih kritikov v koprodukciji Mini teatra, Cankarjevega doma in Novega kazališta Zagreb še zadnjič pred odhodom lahko ogledali tudi na Križevniški 1, v četrtek, 12. aprila ob 19.30 uri pa bodo Marko Mandič, Milena Zupančič, Polona Vetrih, Jure Henigman, Miha Rodman, Domen Valič, Jose, Stipe Kostanić in Anže Zevnik nastopili tudi v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.

Manj kot mesec dni po gostovanju v gledališču Maladype v Budimpešti pa bo v soboto, 3. marca ob 20. uri, v beograjskem Centru za kulturno dekontaminacijo na sporedu sledila še predstava Mini teatra in Kazališta Hotel Bulić Zagreb v angleškem jeziku, »Ma&Al« z odličnima Markom Mandićem in Senko Bulić.