Palčica, prva virtualna predstava na svetu na gostovanju na Madžarskem in v Srbiji

PALČICA, PRVA VIRTUALNA PREDSTAVA NA SVETU NA GOSTOVANJU NA MADŽARSKEM IN V SRBIJI.

Prva virtualna lutkovna predstava na svetu, ki s kombinacijo računalniške animacije in lutk že leta navdušuje vedno nove generacije otrok. Komunikacija med igralcem, otrokom ter platnom in tehnologijo vas bo preprosto osupnila. Ena najlepših in najtankočutnejših Andersenovih pravljic v zgodbi o deklici Palčici, ki zaradi svoje nežnosti in krhkosti doživlja različne usode, iz katerih s svojo srčnostjo in ljubeznijo vedno najde pravo pot.

21. maja 2012 na mednarodnem lutkovnem festivalu v Lutkovnem gledališču Kövér Béla v Szegedu na Madžarskem.

V sodelovanju z mednarodnim festivalom otroških gledališč Otvoreni univerzitet Subotica bo predstava Mini teatra, Palčica, gostovala tudi v Lutkovnem gledališču Kövér Béla v Szegedu na Madžarskem v sklopu Subotiško-Szegedskega festivala.

22. maja 2012 na mednarodnem festivalu otroških gledališč Otvoreni univerzitet Subotica v Srbiji.            

Mini teater je na enemnajbolj priznanih festivalov tako v Evropi kot v svetovnem merilu, ki je za svoj izjemen doprinos otroškemu gledališču in kulturi leta 2005 prejel tudi Vukovo nagrado, v prepolni kinodvorani izven konkurence nastopil kot gost lutkovni mojster, tudi s prvo virtualno lutkovno predstavo na svetu, Palčica. Igralec in režiser predstave ter direktor Mini teatra, Robert Waltl, pa je imel v okviru mednarodnega projekta »Puppet Nomad Academy 3«, katerega nosilec je Mini teater, tudi izvirno in zanimivo predavanje na temo Virtualno lutkarstvo - modna muha ali prihodnost?

Večletne izkušnje prepletanja računalniške animacije v večkrat nagrajeni lutkovni oziroma gledališki predstavi Palčica, je Robert Waltl primerjal s svojimi večdesetletnimi bogatimi izkušnjami v klasičnem lutkarstvu. Dogajanje v virtualnem računalniškem okolju, ko pravljični junaki na platnu oživijo s pomočjo animatorja, predstavlja namreč pomembno kreativno okolje, ki navdušuje najmlajše gledalce, saj predstavo lahko tudi sami aktivno soustvarjajo. Komunikacija med platnom in najmlajšimi pa navdušuje tako starše kot tudi stroko.

H.C. Andersen

Režiser in igralec: Robert Waltl

Dramaturg: Ivica Buljan

Avtorja koncepta: Darij Kreuh in Tadej Fius

Likovna podoba: Ana Košir

Glasba: Špela Avsenak

Virtualna lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let.

Predstava traja 45 minut.