Novinarska konferenca ob otvoritvi že 14. festivala Mini poletje

Spoštovani,

poletje se je že začelo, od 14. Mini poletja pa nas loči le še malo.

Naj vas zato ponovno vljudno povabimo na novinarsko konferenco v sredo, 27. junija 2012, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije (Muzejska 1, Ljubljana), na kateri bomo napovedali začetek in predstavili program že 14. mednarodnega festivala za otroke, Mini poletje Mini teatra, ki bo tudi letos poskrbel za nove nepozabne poletne mesece lutkovnih predstav, mnoga gostovanja in brezplačne ustvarjalne delavnice za otroke.

Na novinarski konferenci bomo predstavili tudi gostujočo razstavo Poljske gledališke lutke Arheološkega in etnografskega muzeja iz Lodža, ki jo bo Narodni muzej Slovenije v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Poljske v Ljubljani in Mini teatrom gostil vse do konca julija.

 

Na tiskovni konferenci bodo sodelovali:

- direktor in umetniški vodja Mini teatra g. Robert Waltl

- direktorica Narodnega muzeja Slovenije mag. Barbara Ravnik

- namestnica veleposlanika Republike Poljske v Sloveniji g. Cezaryja Króla, ga. Maržena Krajewska

- avtorica razstave Poljske gledališke lutke ga. Honorata Sych iz Arheološkega in etnografskega muzeja v Lodžu

 

Vljudno vabljeni tudi na večerno prireditev ob 18. uri, prav tako v Narodni muzej Slovenije  (Muzejska 1, Ljubljana), ko bomo ob čudoviti lutkovni predstavi odličnega češkega režiserja Mareka Bečke, Mizica, pogrni se, v kateri navdušujeta Aljaž Jovanović in Jose, Mini poletje in razstavo Poljske gledališke lutke otvorili tudi uradno ter v prijetnem in svečanem vzdušju.