V Mini teatru na obisku mehke skulpture Dorimu: Razstava Punčka - več kot igrača

V nedeljo, 1. julija 2012, so se v prostore Mini teatra na Križevniško ulico in v grajsko dvorano Mini teatra na Ljubljanskem gradu preselile tudi mehke skulpture Dorimu razstave Punčka - več kot igrača, ki bo v sklopu dogajanja Mini poletja na ogled do 2. septembra 2012. 

Kljub izredno visokim temperaturam se je na uradni otvoritvi to nedeljo, 1. julija 2102, dvorana na Gradu napolnila, po predstavi pa so punčke Dorimu ponovno zaživele v svojih svetovih, ki jih je zanje spletla zasanjana Murva.

»Pri vključitvi punčk v nove razstavne prostore je pomembna predvsem toplina in dinamika prostora, zato naju zelo veseli, da je se je ravno Mini teater odzval na naše povabilo za sodelovanje. Pri tovrstnih projektih je zelo pomembna komunikacija med ustvarjalcem in prirediteljem, ki je bila resnično odlična, saj nam je Mini teater pustil proste roke glede celotne postavitve in nas podprl tako pri tehnični izvedbi kot tudi pri sami organizaciji prireditve. Mehke skulpture Dorimu bodo na obeh lokacijah obiskovalce čakale vse do septembra, ogledate pa si jih lahko v okviru zanimivega dogajanja Mini poletja. Kot kaže, se punčke Dorimu v prostorih gledališč zelo dobro počutijo, zato jih šest septembra nadaljuje popotovanje po slovenskih gledališčih.« sta bila nad gostoljubjem in sodelovanjem z Mini teatrom navdušena tudi avtorja razstave, Živa Voga in Saša Rojak.

Serija Dorimu ART predstavlja ključni mejnik v razvoju mlade znamke Dorimu, ki se je začela razvijati iz Zgodbe o mali Dorimu - pravljice za odrasle, ki je lansko jesen izšla kot zmagovalno delo na literarnem natečaju.

Zamisel, da bi iz punčk razvila mehke skulpture, se je porodila s spoznanjem, da se je začela vloga punčke Dorimu spreminjati: zaradi vedno bolj izpopolnjene in podrobne izdelave so punčke Dorimu postale več kot igrače in tako naročnikom po Sloveniji ter drugod po svetu krasijo police kot dekorativni unikatni izdelki. Kmalu se je rodila želja, da bi punčkam podarila tudi umetniško vrednost, kar je vodilo v razvoj serije Dorimu ART - serije dekorativnih mehkih skulptur, ki jih predstavljava na prvi tovrstni razstavi Punčka - več kot igrača. Izbira razstavnih skulptur je neposredno povezana z Zgodbo o mali Dorimu; v živo vas bo namreč pozdravilo šest mavričnih vilinov, Zlata vila, sramežljivi čriček in ostali liki iz zgodbe, ki so zapustili varno zavetje knjižnih platnic.