V nedeljo, 15. julija, na Ljubljanskem gradu večkrat nagrajena Sneguljčica

Za nami je čudovita poletna nedelja Mini poletja, ko so se otroci pred lutkovno uspešnico Pekarna Mišmaš včeraj preizkusili tudi v šivanju prstnih lutk iz filca. Za ustvarjalnost otrok, druženje in pestre nedeljske popoldneve bo Mini teater z USTVARJALNIMI DELAVNICAMI MINI POLETJA skrbel vse do 2. septembra, skoraj vsako nedeljo pa bo ustvarjalni delavnici sledila tudi izbrana lutkovna predstava.

Že to nedeljo, 15. julija, ob 17.00 nas tako, tokrat na Ljubljanskem gradu, čaka nova USTVARJALNA DELAVNICA, ko bomo iznepredene volne izdelovali mini torbice za sladoled. A vanje ne  bomo spravili sladoleda, vanj bomo shranili denar zanj!

Ustvarjalni delavnici pa bo že ob 18.00 sledila tudi večkrat nagrajena predstava Mini teatra Sneguljčica v režiji izjemnega češkega režiserja M. Bečke, ki je v Mini teatru navdušil že z Obutim mačkom in Mizica, pogrni se. Pravljični junaki malo drugačne Sneguljčice ne bodo več vpeti v svet čarobnega gozda, idilične narave, zastrupljenih jabolk in nadnaravnih poljubov. A brez hudobne mačehe, magičnega zrcala, hudomušnih palčkov in odrešitelja tudi tokrat, seveda, ne bo šlo.

Priredba: Marek Bečka, Zala Dobovšek

Režija: Marek Bečka

Igrata: Elena Volpi/Ajda Toman/Vesna Vončina in Jose/Aljaž Jovanović

Glasba in songi: Jose

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 5 let.

Predstava traja 50 minut.

Jezik: slovenščina

Enotna cena vstopnic: 3 €

Lokacija: Dvorana Mini teatra na Ljubljanskem gradu.

Več o Sneguljčici si lahko preberete tudi tukaj.

 

Predstava je nastala v okviru mednarodnega evropskega projekta »Puppet Nomad Academy 1«, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.