Dobitnik Borštnikovega prstana, Igor Samobor, in Bartleby, pisar 7. 11. ponovno na domačem odru Mini teatra

LETOŠNJI DOBITNIK BORŠTNIKOVEGA PRSTANA

IGOR SAMOBOR

V VEČKRAT NAGRAJENI PREDSTAVI MINI TEATRA

BARTLEBY, PISAR

7. NOVEMBRA PONOVNO NA DOMAČEM ODRU

Izjemnemu Igorju Samoborju ob prejetju najprestižnejše slovenske nagrade za igralske dosežke, Borštnikovega prstana, iskreno čestitata tudi direktor Mini teatra, Robert Waltl, in umetniški vodja, Ivica Buljan, čestitkam pa se pridružuje tudi celotna ekipa Mini teatra!

Zato še toliko nestrpneje pričakujemo začetek novembra, ko se vélika Borštnikova nagrajenka lanskega leta, Bartleby, pisar Mini teatra 7.11. 2012 ob 20.00 ponovno vrača na domači oder na Križevniški 1.

Najslavnejša zgodba Wall Streeta znamenitega Hermana Melvilla v režiji srbskega režiserja Miloša Lolića je prejemnica vélike nagrade Borštnikovega srečanja 2011 za najboljšo uprizoritev, Borštnikove nagrade za adaptacijo besedila, pod katero se je podpisal Miloš Lolić in prejemnica Borštnikove nagrade za oblikovanje zvoka Luke Ivanovića, ki je žirijo 46. Borštnikovega srečanja prepričala tudi z Igorjem Samoborjem, ki je prejel Borštnikovo nagrado za najboljšo moško igro.

 

»V navidezni odrski statičnosti se Bartleby, pisar razvije v gledališki dogodek visoke napetosti in globoke skrivnosti. Mojstrsko orkestrirana igra vseskozi stopnjuje zgoščenost zgodbe.« Strokovna žirija 46. FBS.

»Uprizoritev, ki interpretativno opazno presega izbrani videz bralne uprizoritve ali radijske igre, z minimalističnimi izraznimi sredstvi spoštljivo sledi vznemirljivi literarni predlogi in rafinirano ohranja vso njeno pomensko odprtost in zagonetnost.« Slavko Pezdir, Delo 2011

»Bartleby kljub temu, da verjetno raje ne bi, nevsiljivo vleče v to uprizorjeno zgodbo vsakega od nas.«Sonja Zlobko, Radio Študent 2011

»Prevetritev komunikacijske forme doprinese nekakšen neoster preblisk, da Bartleby kljub temu, da verjetno raje ne bi, nevsiljivo vleče v to uprizorjeno zgodbo vsakega od nas.« Sonja Zlobko, Radio Študent 2011

 


BARTLEBY, PISAR

Herman Melville

Koncept in režija: Miloš Lolić

Prevod: Polona Glavan

Igrajo:  Igor Samobor, Sandi Pavlin, Janez Starina, Tadej Pišek,  Miha Rodman

Zvočna podoba: Luka Ivanović

Svetovalca na projektu: Bojana Denić in Igor Dobriči

 

Postdramska predstava za odrasle, študente in dijake.

Predstava traja 65 minut.

Vstopnice: dijaki, študenti in upokojenci 12 €, odrasli 15 €

 


Predstava je nastala v okviru mednarodnih evropskih projektov Puppet Nomad Academy 2, ki poteka pod vodstvom in koordinacijo Mini teatra, in Nomadi lepote, ki ju sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.