Ljubljanska premiera kratkega animiranega filma Sapramiška 2 - Sapramišja sreča

Po izjemnem navdušenju občinstva na svetovni premieri kratkega animiranega fima SAPRAMIŠKA 2 - SAPRAMIŠJA SREČA v okviru 9. Mednarodnega festivala animiranega filma ANIMATEKA 2012 v Mariboru, čemur je zaradi izrednega zanimanja sledila tudi dodatna projekcija,  že najavljamo tudi LJUBLJANSKO PREMIERO 12. januarja 2013 ob 15.00 v Kinodvoru!

Leteči kolaž in z-break-an vizualni mesh-up mišjega kovanja sreče po zgodbi in scenariju Svetlane Makarovič!

 

Režija: Robert Waltl

Zgodba in scenarij: Svetlana Makarovič

Animacija in montaža: Nataša Berk, Matej Modrinjak in son:DA 

Glasba: Mitja Vrhovnik Smrekar

Glasovi: Svetlana Makarovič, Robert Waltl, Ljerka Belak, Vesna Zornik, Violeta Tomič, Tadej Pišek

Produkcija in distribucija: Mini teater Ljubljana

HD, 32' 14''

 

Sapramiška mora na novo pot.  Že drugič. Poiskati in najti mora srečo ter zgraditi nov dom.  Ali ji bo uspelo? Izvedeli bomo na ljubljanski premieri kratkega animiranega filma Sapramiška 2 - Sapramišja sreča v Kinodvoru.

Kratki animirani film, v katerem poleg Sapramiške nastopajo tudi personificirane živali, ki jih že poznamo iz avtoričinih predhodnih pravljic (veverica, šoja, zajec, žaba), pa tudi človeški lik, kovač. Animirani film tako za najmlajše kot malo večje otroke, ki bodo v pravljici prepoznali situacije iz resničnega sveta, odrasli pa se bodo ob pravljičnih likih spomnili na tisto, kar je v življenju najpomembnejše – na prijatelje in odgovornost za lastno srečo.

 

Več o prihajajoči premieri si lahko preberete tudi na spletni strani Kinadvor!

 


Avdiovizualni projekt kratki animirani film Sapramiška 2 - Sapramišja sreča sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije.