V Mini teatru pomemben mednarodni teden!

V MINI TEATRU POMEMBEN MEDNARODNI TEDEN!

 

PREMIERA SLOVENSKO-ESTONSKE LUTKOVNE PUTOLOVŠČINE

Danes, 26. februarja ob 18.00, velika premiera nove lutkovne dogodivščine v Mini teatru! Morrison in štirje letni časi estonskega režiserja Mirka Rajasa s slovenskima igralcema Josom in Marušo Majer je nastala kot plod kreativnega slovensko-estonskega sodelovanja med Mini teatrom iz Ljubljane in gledališčem NUKU iz Talina v okviru velikega mednarodnega projekta Puppet nomad academy III (Lutkovna nomadska akademija III), ki poteka pod vodstvom in v koordinaciji Mini teatra. V sanjski svet malega dečka v čarobnem gozdu knjig pa se vrnemo že v prvi marčevski soboti ob 11.00 in ob 17.00.

 


Predstava je nastala v okviru mednarodnega evropskega projekta »Puppet Nomad Academy 3«, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

      


 

KOORDINACIJSKI SESTANEK DVEH VELIKIH MEDNARODNIH EVROPSKIH PROJEKTOV

V Mini teatru pa nismo le v pripravah na premiero, pač pa tudi na pomemben koordinacijski sestanek dveh velikih mednarodnih evropskih projektov, Lutkovna nomadska akademija III in Nomadi lepote, ki bo od 26. do 28. februarja potekal v Mini teatru! Sestanek projektov, ki soomogočata pripravo nekaterih najbolj priljubljenih predstav Mini teatra ter projektov, ki v Slovenijo prinašata mednarodne strokovnjake, naše znanje in uspehe pa ves čas predstavljata tudi v tujini! Mini teater bo tako gostil partnerje iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske, Slovaške, Estonije in Belgije!

 

VITEZU IN DAMI NA METELKOVI SE BO PRIDRUŽIL SLOVAŠKI VITEZ BAJAJA

V okviru projekta Nomadi lepote pa z lutkarsko gledališko predstavo Vitez Bajaja v Ljubljano prihaja tudi gledališče Teátro Neline iz Budmeric na Slovaškem! Lutkarsko-gledališka predstava o poštenem vitezu Bajaji, ki rešuje princeso in celo kraljestvo, in bo 28. februarja ob 10.00 gostovala v Narodnem muzeju Slovenije - Metelkova, bo izvedena v okviru velike razstave Vitez in dama. Spremljale pa jo bodo tudi delavnice ter pogovor o scenografiji lutkovnih predstav, historičnosti ter lutkovni zgodovini.