V Ljubljano prihaja slovaški Vitez Bajaja!

Ob zaključku pomembnega mednarodnega tedna v Mini teatru 

V LJUBLJANO PRIHAJA SLOVAŠKI VITEZ BAJAJA!

Po včerajšnji premieri slovensko-estonske lutkovne dogodivščine, Morrison in štirje letni časi, in pomembnem koordinacijskem sestanku dveh velikih mednarodnih evropskih projektov, Lutkovna nomadska akademija III in Nomadi lepote, ki je v Mini teatru zbral partnerje s Hrvaške, iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske, Slovaške, Estonije in Belgije, bo v okviru projekta Nomadi lepote v Ljubljani gostovalo tudi gledališče Teátro Neline iz Budmeric na Slovaškem!

Lutkarsko-gledališka predstava o poštenem VITEZU BAJAJI, ki rešuje princeso in celo kraljestvo, se bo jutri, 28. FEBRUARJA ob 10.00, pridružila VITEZU IN DAMI, razstavi dediščine srednjeveških bojevnikov v Narodnem muzeju Slovenije - Metelkova.

Predstavo pa bodo spremljale tudi DELAVNICE ter POGOVOR O SCENOGRAFIJI LUTKOVNIH PREDSTAV, HISTORIČNOSTI in LUTKOVNI ZGODOVINI.

 


Mini teater sodeluje v več projektih, ki jih sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.