Vajenec Hlapič Mini teatra jutri začenja hrvaško turnejo!

Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča, VELIKA USPEŠNICA, ki je bila kot PRVA PREDSTAVA MINI TEATRA sploh prvič uprizorjena leta 1999 in tudi sama praznuje 15. LETO OD SVOJE PREMIERE, začenja HRVAŠKO TURNEJO!  

Ob 100-LETNICI izida romana ČUDOVITE DOGODIVŠČINE VAJENCA HLAPIČA pisateljice Ivane Brlić-Mažuranić, znane tudi kot »hrvaški Andersen«, je ROBERT WALTL namreč obnovil istoimensko predstavo Mini teatra!

Tokrat v hrvaškem jeziku, bo Robert Waltl s Hlapičem najprej sodeloval na BOK festu 2013 v hrvaškem BJELOVARJU, kjer bo predstava22. marca 2013 uprizorjena kar štirikrat! Mednarodni festival BOK (Bjelovarski odjeci kazališta) že 11. leto združuje najkakovostnejše gledališke predstave tako s Hrvaške kot tudi ustvarjalcev iz drugih držav ter v svoj program poleg otroških predstav vključuje tudi predstave za odraslo občinstvo. Po koncu skupne države pa je kot eden prvih povezoval najboljša gledališča s prostora nekdanje Jugoslavije.

V začetku aprila bodo Mini teatrove Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča na sporedu V ZAGREBU v gledališču ŽAR PTICA (4. in 7. aprila)  in CENTRU ZA KULTURO TRAVNO (5. aprila).

V četrtek, 11. aprila, pa bodo Dogodivščine gostovale na pomembnem festivalu hrvaške drame in avtorskega gledališča, MALI MARULIĆ V SPLITU! Festivalu, ki kot mednarodna manifestacija, posvečena hrvaški dramatiki, v svoj program izbira vedno le najboljša profesionalna gledališča iz Hrvaške in tujine. Biti del omenjenega, je zagotovo velika potrditev dela in obenem odgovornost.

Več o Čudovitih dogodivščinah vajenca Hlapiča si lahko preberete tudi tukaj.