V Mini teatru izjemni zvočni performans in delavnice zvoka LUKATOYBOYA iz Beograda!

IZJEMEN DOGODEK V MINI TEATRU:

ZVOČNI PERFORMANS

LUKE IVANOVIĆA - LUKATOYBOYA

IN DELAVNICE ZVOKA

 

V okviru velikega evropskega projekta NOMADI LEPOTE, ki ga sofinancira EU komisija za kulturo in v kateri sodelujejo umetniki s Hrvaške, iz Estonije, Madžarske, Srbije, Slovaške in Slovenije, tokrat pripravljamo izjemno zanimive zvočne delavnice in eksperimentalni koncert mladega SRBSKEGA GLASBENIKA, IMPROVIZATROJA IN DJ- LUKE IVANOVIĆA - LUKATOYBOY.

 

SREDA, 3. APRIL, OB 21.30: ZVOČNI PERFORMANS LUKATOYBOYA 

V sredo, 3. aprila 2013 v Mini teater na Križevniško 1 prihaja glasbenik in oblikovalec zvoka iz Beograda, Luka Ivanović - Lukatoyboy! Po predstavi Bartleby, pisar, za katero je Mini teater z Luko Ivanovićem prejel tudi Borštnikovo nagrado za oblikovanje zvoka, v Mini teatru pripravlja namreč samostojni zvočni performans.

Lukatoyboy se večinoma giblje v sferi elektroakustične improvizirane glasbe, ki jo ustvarja s samplanjem glasov, zvokov okolice naprav in igrač. Ne le v Beogradu in Srbiji, na Hrvaškem, v Sloveniji ter Bosni in Hercegovini, Lukatoyboy sodeluje tudi v številnih programih v tujini, organizira delavnice in nastopa vse od Nizozemske, Avstrije, Nemčije, Švice, Poljske, Romunije, Turčije, Madžarske in Portugalske pa do ZDA. V okviru projekta Blind Tapes pa od leta 2011 izdaja tudi avdio kasete s posnetki različnih udeležencev Blind Tape Quartets projekta.

 

Koncert je brezplačno darilo vsem, ki boste kupili vstopnico za predstavo Bartleby, pisar ob 20.00.

 

TOREK, 2. APRIL, ob 10.30: LUKATOYBOY  IN DELAVNICE ZVOKA ZA OTROKE

Že dan prej, 2. aprila dopoldne, pa nas v Mini teatru na Križevniški čakajo delavnice zvoka za otroke od 5. do 12. leta v majhnih skupinicah z Luko Ivanovićem. Mali zvoki za male ljudi v veliki akciji. Improvizacije z glasom, zvočnimi učinki, poslušanje in prisluškovanje zvokom v prostoru ter odkrivanje njihove uporabe in manipulacije. Starši, če imate Nintendo DS (ne 3D), prinesite ga s seboj.

Glasbenik in umetnik Luka Ivanović je v lanskem letu nastopal in vodil delavnice za otroke na priznanih festivalih UNSOUND v Krakovu in Clubtransmediale v Berlinu ter srbskih Dis-Patch in Ring-Ring Festivalu. Na festivalu KidsPatch sodeluje od samega začetka, ko je že  leta 2008 v okviru programa Dis-patch otrokom, staršem in publiki predstavil edinstven in nekonvencionalen pristop k delu in igri. Izkušenj in inovativnosti zatorej ne bo manjkalo. 

 

NEKAJ UTRINKOV IZ MEDIJEV:

Lukatoyboy in Mini teater na MMC-ju, 2.4.2013

Lukatoyboy in Mini teater v Kulturi na TV SLO 1, 3.4.2013

Lukatoyboy in Mini teater v Žurnalu, 3.4.2013

 


Projekt bo predstavljen v okviru mednarodnega evropskega projekta »Nomads of Beauty«, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Mini teater sodeluje v več evropskih projektih, ki jih sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013).