Svečani zaključek 6. festivala Mali Marulić v Splitu z Robertom Waltlom in Mini teatrom!

Svečani zaključek 6. FESTIVALA MALI MARULIĆ V SPLITU z igralcem, režiserjem, umetniškim vodjo in direktorjem Mini teatra, Robertom Waltlom ter predstavo Mini teatra, Čudovite dogodivščine vajenca hlapiča!

Z zaključkom 6. Festivala Mali Marulić ta četrtek 11. aprila 2013 ob 19.00, v Mestnem gledališču lutk bo Mini teater zaključil tudi svojo veliko hrvaško turnejo!

S festivala hrvaške drame in dramske besede za otroke, ki že od leta 2008 aktivno spodbuja pisanje za lutkovno gledališče in gledališče za otroke, lutkovna in dramska gledališča doma in v tujini pa motivira k uprizarjanju del sodobnih hrvaških avtorjev, pa se vajenec Hlapič že maja v slovenščini ponovno vrača tudi na oder Mini teatra!

Ob 100-letnici izida Čudovitih dogodivščin vajenca hlapiča, romana pisateljice Iivane Brlić - Mažuranić, znane tudi kot »hrvaški Andersen«, je Robert Waltl namreč obnovil prvo predstavo mini teatra.

Tokrat v hrvaškem jeziku, je Robert Waltl s Hlapičem 22. marca 2013 najprej gostoval na BOK festu 2013 v hrvaškem Bjelovarju, kjer je bila predstava uprizorjena kar štirikrat. Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča Mini teatraso nato gostovale v Zagrebu - 4. in 7. aprila v gledališču Žar Ptica in 5. aprila v mednarodnem centru za kulturo Travno.

Ta četrtek, 11. aprila, pa bo z zaključkom 6. festivala Mali Marulić v Mestnem gledališču lutk v Splitu zaključil tudi veliko hrvaško turnejo Mini teatra, ki jo je v postdramskem delu dopolnjevalo tudi gostovanje Splendida Jeana Geneta v režiji Senke Bulić in velike Borštnikove nagrajenke 2011, Bartelby, pisar z Igorjem Samoborjem v naslovni vlogi, v ZKM-u (Zagrebačko kazalište mladih) pretekli konec tedna, ki sta dvorano ZKM-a napolnila do zadnjega kotička.