V Mini teater se bo pripeljala Ponorela lokomotiva Male drame!

NA GOSTOVANJU V MINI TEATRU NA KRIŽEVNIŠKI 1

PONORELA LOKOMOTIVA MALE DRAME!

 

V Mini teater se bo Ponorela lokomotiva pripeljala kar dvakrat:

-      v soboto,1. junija, ob 20.00

-      in v ponedeljek,10. junija, ob 20.00

 

Na lokomotivo vstopimo tik pred zagonom. Kurjač Mikołay Wojtaszek in strojevodja Zygfried Tengier se pred odhodom poslavljata od zaročenke Julie in žene Zofie. Strojevodja in kurjač, ki ju žene nenavadna in skrivnostna strast, skleneta, da bosta z nezaslišano hitrostjo pognala svojo parno lokomotivo čez vse razumne omejitve, postaje in signale. Rada bi doživela vznemirljivi vrhunec hitrosti in zanosa in videla, kako je na drugi strani. Izkaže pa se, da nista navadna železničarja, temveč razvpita zločinca, ki sta se izmaknila roki pravice. Njun nevarni eksperiment pokvarijo potniki, ki bi radi ustavili drveči vlak. Tako se nori poskus izkusiti katastrofo metafizičnih dimenzij sprevrže v »navadno« železniško nesrečo.

Ponorela lokomotiva se začenja kot dramska predstava v slogu psihološkega realizma, ki uprizarja subtilne odnose, iz katerih vsake toliko udarjajo nabrušene replike. Prikazuje nam sliko ujetega, nepristnega življenja, hkrati pa tudi podobo gledališča, v katerem nezadržno narašča napetost, ki jo Ponorela lokomotiva mora sprostiti, da bi lahko razvila svoj metafizični potencial. Več o predstavi si lahko preberete in pogledate tudi tukaj!

 

Vstopnice: dijaki, študenti in upokojenci 8 €, odrasli 15 €

Vstopnice si lahko zagotovite na blagajni Mini teatra na Križevniški 1 (med delovniki med 9. in 16. uro ali uro pred predstavo) ali na www.mojekarte.si.