5 mednarodnih nagrad ob zaključku sezone!

MINI TEATER USPEŠNO SEZONO ZAKLJUČUJE S

PETIMI MEDNARODNIMI NAGRADAMI

 

TRIJE MEDNARODNI FESTIVALI TEKMOVALNEGA ZNAČAJA

IN KAR PET NAGRAD!

 

Eno največkrat gostujočih slovenskih gledališč, Mini teater, je bil maja uvrščenna kar tri mednarodne festivale tekmovalnega značaja, od koder se je vrnil s kar petimi mednarodnimi nagradami!

 

SNEGULJČICA: 3 NAGRADE

Mednarodno večkrat nagrajena Sneguljčica Mini teatra v režiji enega najbolj priznanih čeških režiserjev Mareka Bečke je na 15. mednarodnem lutkarskem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu v Srbiji, kjer je bila v okviru tekmovalnega programa uprizorjena v sredo, 15. Maja 2013, prejela kar 3 nagrade:

- nagrado Zlata iskra za najboljšo predstavo

- nagrado igralcu Joseu za najboljšo igro

- nagrado Robertu Smoliku za lutke in sceno.

Več o Sneguljčici!

ZVEZDICA ZASPANKA: NAGRADA ZA NAJBOLJŠO IGRALKO

V noviteti letošnje sezone Mini teatra, Zvezdici Zaspanki Franeta Milčinskega - Ježka, ki je bila v okviru tekmovalnega programa uprizorjena v petek, 24. Maja 2013, je na 20. mednarodnem festivalu otroškega gledališča v Subotici (Srbiji) Maruša Majer prejela nagrado za najboljšo igralko.

Več o Zvezdici Zaspanki!

STOL(ČK)I: NAGRADA ZA NAJBOLJŠO PREDSTAVO

Avtorska predstava legende slovenskega gledališča, Nika Goršiča, Stol(čk)i v produkciji Mini teatra, , ki je bila v okviru tekmovalnega programa uprizorjena v petek, 17. Maja 2013, pa je prejela nagrado za najboljšo predstavo 4. festivala mreže NETA (Nova Evropska Teatrska Akcija) v Vratsih (Bolgarija)!

 

PRED NAMI JE ŽE MINI POLETJE IN DAN KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA!

Izredno uspešna sezona se počasi zaključuje, a pred nami je že Mini poletje, 15. Mednarodni festival Mini teatra za otroke, ko bo Mini teater poskrbel za nove nepozabne poletne lutkovne popoldneve in ustvarjalne delavnice. Na dan otvoritve Mini poletja pripravljamo tudi Dan križevniškega soseda, ko bomo skupaj z vami in ostalimi Križevniki pripravili nepozaben dan ter izkoristili priložnost za prijetno druženje! V soboto, 29. junija, nas tako ves dan čaka bogat, raznolik, pester in zanimiv program za vse starosti. Dan, ko se bomo Križevniki - ustvarjalci, stanovalci in obiskovalci - (z)družili ter zase, za someščane in obiskovalce mesta pripravili nepozabno druženje. Okoli Mini teatra se je namreč spletla nova kulturna četrt prestolnice, Križevniška, ki povezuje tako ustvarjalce in obiskovalce predstav, Ljubljančane in obiskovalce mesta. Kajti le skupaj smo Križevniška!

Več o Stol(čk)ih!