MINI POLETJE 2013

15. MEDNARODNI FESTIVAL MINI TEATRA ZA OTROKE

 

Spoštovani ljubitelji lutk in gledališča, dragi prijatelji Mini teatra!

Pred nami je Mini poletje, že 15. mednarodni festival Mini teatra za otroke, ko bomo skupaj z vami pričarali nove čudovite poletne mesece lutkovnih predstav in v sodelovanju s KUD-om Sredina tudi ustvarjalne popoldneve!

Že na prvi dan nas tako čakata 100. svečana ponovitev mednarodno večkrat nagrajene Sneguljčice in 250. svečana ponovitev Obutega Mačka, že 14. julija pa pripravljamo tudi premiero Sapramiške Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla, ki bo tokrat zaživela v flamščini. Mini poletje, ki bo potekalo od 29. junija pa vse do 1. septembra 2013,  pa bo pestro tudi v nadaljevanju! Poleg predstav Mini teatra bodo na sporedu namreč tudi gostujoče predstave s Češke, Slovaške, Madžarske, Belgije, Bosne in Hercegovine, letošnji festival Mini poletje v Ljubljani pa ob vstopu Republike Hrvaške v Evropsko Unijo skozi predstavitev njihovih igralcev, predstav, avtorjev in ostalih gledaliških ustvarjalcev še posebej posvečamo predstavitvi hrvaške gledališke in lutkovne umetnosti za otroke.

Zatorej, pridružite se nam na novem skupnem nepozabnem Mini poletju, namenjenem otrokom in vsem, ki nam je umetnost za otroke blizu! In prepustite se čarobnosti, ki jo lahko pričarajo le lutke in gledališče!

Robert Waltl

Direktor in umetniški vodja Mini teatra in direktor festivala Mini poletje

 

Cene posamezne predstave Mini poletja: 2 €

Ustvarjalne delavnice: brezplačne

Prvi dan, 29. junija 2013, so brez vstopnine vse predstave in delavnice Mini poletja

 

OTVORITEV 15. FESTIVALA MINI POLETJE

SOBOTA, 29. JUNIJ, OD 10.00 DALJE

LOKACIJA: MINI TEATER NA KRIŽEVNIŠKI 1

 

OB 10.00: SNEGULJČICA - 100. SVEČANA PONOVITEV!

LOKACIJA: ZUNANJI ODER MINI TEATRA NA KRIŽEVNIŠKI ULICI

Večkrat nagrajena predstava v režiji izjemnega češkega režiserja Bečke, ki je v Mini teatru navdušil že z Obutim mačkom in Mizica, pogrni se, v novi sezoni pa se v Mini teater vrača z novo predstavo Pogumna Molly. Pravljični junaki malo drugačne Sneguljčice niso več vpeti v svet čarobnega gozda, idilične narave, zastrupljenih jabolk in nadnaravnih poljubov, a brez hudobne mačehe, magičnega zrcala, hudomušnih palčkov in odrešitelja tudi tokrat, seveda, ne bo šlo. Pravljica o Sneguljčici je zaživela kot živ in piker komentar na aktualno stanje sveta, pri tem pa je ohranila vse bistvene pravljične motive, ki jih ta kultna zgodba premore.

 

Jacob in Wilhelm Grimm

Režija: Marek Bečka

Igrata: Elena Volpi/Ajda Toman/Vesna Vončina in Jose/Aljaž Jovanović

Produkcija: Mini teater Ljubljana (Slovenija)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Trajanje: 50 min

Jezik: slovenščina

 

OB 15.00:USTVARJALNE DELAVNICE

POLSTENE ŽOGICE IN MINI SENČNO GLEDALIŠČE

LOKACIJA: DVORANA MINI TEATRA NA KRIŽEVNIŠKI 1 ALI NA KRIŽEVNIŠKI ULICI

Nina vam bo pomagala, da boste iz nepredene ovčje volne ustvarili žogice, ki bodo obenem tudi ropotulje. V delavnici se boste srečali z nepredeno ovčjo volno, ki jo bodo vaši spretni prsti in dlani oblikovali v pisane žogice. V sredini žogice pa bo majhno, skrivnostno ropotalo … Lena in Nik pa vas bosta uvedla v skrivnostne sence, ki jim lahko vdahnemo življenje in postanejo senčno gledališče. Na delavnici boste iz papirja, slamic, lesenih paličic ustvarjali različne domišljijske junake, ki bodo zaživeli na svetli strani platna, kot senčne lutke. Z veliko mero ustvarjalnosti vam bosta pomagala, da bodo lutke zaživele tudi v skupni zgodbi.

 

OB 16.00: SEDMEROGLAVA VILA

LOKACIJA: DVORANA MINI TEATRA NA KRIŽEVNIŠKI 1

Kaj lahko junak stori, če se grd rodi? Krivih nog in z glavo kot bučo. Ogledalo se mu smeji, ljudje se ga bojijo in rože venejo ob njem. Naš junak zato poprime za meč, sulico in sabljo, saj želi najti Sedmeroglavo vilo, ki naj bi bila odgovorna za njegovo trpljenje. V svetu Lázárja Ervina, najbolj znanega madžarskega pravljičarja 20. stoletja, je vse obrnjeno na glavo. Junak je grd in vila ima sedem glav. Čaka nas zabavna predstava za otroke in odrasle madžarske režiserke Ágnes Kuthy z različnimi lutkovnimi tehnikami, bunraku lutke različnih velikost pa bodo ustvarjale muhasto vzdušje predstave.

 

Po Lázárju Ervinu: Dóra Gimesi

Režija: Ágnes Kuthy

Igrajo: Hoffer Károly, Tatai Zsolt, Teszárek Csaba

Produkcija: Budapest Puppet Theatre (Madžarska)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 5 let

Trajanje: 50 min

Jezik: madžarščina in slovenščina

 

OB 18.00: OBUTI MAČEK - 250. SVEČANA PONOVITEV!

LOKACIJA: ZUNANJI ODER MINI TEATRA NA KRIŽEVNIŠKI ULICI

Nekoč so živeli trije bratje, ki jim je oče zapustil majhno kmetijo z mlinom. Starejši brat si vzame mlin, drugi brat si vzame ves denar, za tretjega pa ne ostane nič, razen ubogega Mačka. žalostnega in potrtega, pa ga nepričakovano ogovori Maček. Kakšno presenečenje! Obljubiti mu mora, da bo ravnal natanko tako, kot mu bo svetoval, in njuna pot do sreče bo odprta.

 

Charles Perrault

Režija in priredba teksta: Marek Bečka

Igrata: Jose in Gašper Jarni/alt. Tomislav Tomšič

Produkcija: Mini teater Ljubljana (Slovenija)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Trajanje: 40 min

Jezik: slovenščina

 

NEDELJA, 7. JULIJ

LOKACIJA: MINI TEATER NA LJUBLJANSKEM GRADU

OB 17.00: USTVARJALNE DELAVNICE

NESKONČNE VRVICE ZA PRSTNE IGRICE

S Primožem boste ustvarjali neskončne vrvice, ki jim vaši prsti in domišljija lahko vdahnejo različne zgodbe. Iz nepredene ovčje volne lahko ustvarimo tudi neskončno vrvico, ki se nikjer ne začne in nikjer ne konča. Kar naprej se stika. Ko jo ustvarimo, lahko postane izvrstna igrača, ki nam krajša čas, razgiba prste in zbistri možgane. Z malo domišljije z njo ustvarimo pravcato mini gledališče, kjer so glavni igralci naši prsti. V to skrivnost vas bo vpeljal Primož.

 

OB 18.00: TRIJE PRAŠIČKI

Zgodba o treh prašičkih in požrešnem volku, o strahu in modrih odločitvah, o lenobi in vztrajnosti ter o zmagi dobrega nad zlim. Znana klasična pravljica o treh prašičkih, njihovem prepiru o materialu za hiške in prepirih z volkom je postala podlaga za različna obdelovanja po vsem svetu. Tudi Pavel Polak, eden najbolj znanih čeških lutkovnih režiserjev, priznan po vsej Srednji Evropi, je sprejel izziv in na povabilo Mini teatra priredil besedilo, namenjeno naši najmlajši publiki. Igriva predstava, ki jo dopolnjujejo pesmi in bistre šale.

 

Besedilo po angleški ljudski pravljici: Pavel Polak

Režija: Pavel Polak

Igrajo: Peter Harl/Miha Rodman, Luka Cimprič in Vesna Vončina

Produkcija: Mini teater Ljubljana (Slovenija)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Trajanje: 35 min

Jezik: slovenščina

 

NEDELJA, 14. JULIJ

LOKACIJA: DVORANA MINI TEATRA NA LJUBLJANSKEM GRADU

OB 17.00: USTVARJALNE DELAVNICE

POLSTENE ROŽE IN ŽOGE

Alja bo razodela skrivnost, kako iz ovčje volne ustvariš pisani svet cvetic. Spet se boste srečali z nepredeno ovčjo volno, le da bo Alja tokrat z vami ustvarjala ravne površinice, ki jih je potrebno pozorno gladiti in oblagati z barvno volno, da na koncu postanejo cvetovi, ki so tik pred tem, da postanejo metuljčki …

 

OB 18.00: SAPRAMIŠKA - PREMIERA V FLAMŠČINI!

Pod režisersko taktirko Roberta Waltla bo ena najbolj priljubljenih pravljic Svetlane Makarovič z igralcema Milly Jennes in Ronnyjem Aelbrechtom tokrat zaživela v flamščini. V vsem dobro znani zgodbi o Sapramiški se prepletajo različne človeške značajske lastnosti - od naivnosti in nevztrajnosti do pohlepa, prebrisanosti, požrešnosti in tudi prestrašenosti. Toda svoje lastne strahove in težave mora premagati vsak sam, tega namesto nas ne more opraviti nihče drug. Ko jih premagamo, pa vidimo, da so pravzaprav veliko manjši, kot smo si predstavljali.


Svetlana Makarovič

Režija: Robert Waltl

Igrata: Milly Jennes in Ronny Aelbrecht

Koprodukcija: Mini teater Ljubljana (Slovenija) in Figurentheater Vlinders & C° Beveren (Belgija)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Trajanje: 40 min

Jezik: flamščina

 

NEDELJA, 21. JULIJ

LOKACIJA: DVORANA MINI TEATRA NA LJUBLJANSKEM GRADU

OB 17.00: USTVARJALNE DELAVNICE

BAKRENI KROŽNIČKI

Samo bo pokazal, da kladivo ne služi le zabijanju žebljev, ampak je sijajno orodje za oblikovanje bakra. V delavnici se boste srečali z dragoceno kovino, ki velikokrat krasi rob strehe in poskrbi, da voda z nje odteče na pravo mesto. Samo vas bo vpeljal v skrivnostno kovanje bakra, iz katerega boste lahko izdelali majhne podstavke, krožničke ali svečnike.

 

NEDELJA, 28. JULIJ

LOKACIJA: DVORANA MINI TEATRA NA LJUBLJANSKEM GRADU

OB 17.00: USTVARJALNE DELAVNICE

POLSTENE ROPOTULJICE

Nina vam bo pomagala, da boste iz nepredene ovčje volne ustvarili žogice, ki bodo obenem tudi ropotulje. V delavnice se boste srečali z nepredeno ovčjo volno, ki jo bodo vaši spretni prsti in dlani oblikovali v pisane žogice. V sredini žogice pa bo majhno, skrivnostno ropotalo …

 

NEDELJA, 4. AVGUST

LOKACIJA: MINI TEATER NA LJUBLJANSKEM GRADU

OB 17.00: USTVARJALNE DELAVNICE

MINI SENČNO GLEDALIŠČE

Lena in Nik vas bosta uvedla v skrivnostne sence, ki jim lahko vdahnemo življenje in postanejo senčno gledališče. Na delavnici boste iz papirja, slamic, lesenih paličic ustvarjali različne domišljijske junake, ki bodo zaživeli na svetli strani platna, kot senčne lutke. Lena in Nik vam bosta z veliko mero ustvarjalnosti pomagala, da bodo lutke zaživele tudi v skupni zgodbi.

 

NEDELJA, 11. AVGUST

LOKACIJA: MINI TEATER NA LJUBLJANSKEM GRADU

OB 17.00: USTVARJALNE DELAVNICE

NESKONČNE VRVICE ZA PRSTNE IGRICE

S Primožem boste ustvarjali neskončne vrvice, ki jim vaši prsti in domišljija lahko vdahnejo različne zgodbe. Iz nepredene ovčje volne lahko ustvarimo tudi neskončno vrvico, ki se nikjer ne začne in nikjer ne konča. Kar naprej se stika. Ko jo ustvarimo, lahko postane izvrstna igrača, ki nam krajša čas, razgiba prste in zbistri možgane. Z malo domišljije z njo ustvarimo pravcato mini gledališče, kjer so glavni igralci naši prsti. V to skrivnost vas bo vpeljal Primož.

 

NEDELJA, 18. AVGUST

LOKACIJA: DOM UPOKOJENCEV CENTER, TABOR; TABOR 10

OB 15.30: USTVARJALNE DELAVNICE

POLSTENE ROŽE IN ŽOGE

Nina vam bo pomagala, da boste iz nepredene ovčje volne ustvarili žogice, ki bodo obenem tudi ropotulje. V delavnice se boste srečali z nepredeno ovčjo volno, ki jo bodo vaši spretni prsti in dlani oblikovali v pisane žogice. V sredini žogice pa bo majhno, skrivnostno ropotalo …

 

OB 16.30: O TRAVNIKU, METULJIH IN ROŽNI VILI

Nad travnikom rož pisanih barv je letel prelep metulj. Sem se je preselil, ker je bil zadnji metulj, in hrošči se z njim niso razumeli. Če želite, vam bomo povedali njegovo zgodbo. A morali bomo biti zelo, zelo tihi, saj nam sicer lahko odleti stran.

 

Petronela Dušová

Režija: Petronela Dušová

Igra: Petronela Dušová

Produkcija: Teátro Neline (Slovaška)

 

Lutkovna predstava za otroke od 5 do 10 let

Trajanje: 45 min

Jezik: slovaščina

 

NEDELJA, 25. AVGUST

LOKACIJA: MINI TEATER NA LJUBLJANSKEM GRADU

OB 17.00: USTVARJALNE DELAVNICE

BAKRENI KROŽNIČKI

Samo bo pokazal, da kladivo ne služi le zabijanju žebljev, ampak je sijajno orodje za oblikovanje bakra. V delavnici se boste srečali z dragoceno kovino, ki velikokrat krasi rob strehe in poskrbi, da voda z nje odteče na pravo mesto. Samo vas bo vpeljal v skrivnostno kovanje bakra, iz katerega boste lahko izdelali majhne podstavke, krožničke ali svečnike.

 

OB 18.00: BUDULINEK

Nekoč je živel majhen deček po imenu Budulinek. Na žalost ni imel staršev in zato je ostal sam z dedkom in babico. Toda z njim sta imela res velike težave, saj ju nikoli ni poslušal! Zato ni čudno, da je zašel v težave, ko je, kljub opozorilom, naj vrata ostanejo zaklenjena, noter spustil zahrbtno lisico. Ta pa je takoj izkoristila priložnost, zagrabila Budolineka inzbežala v svoj brlog. Kdo ve, kaj bi se zgodilo, če se dedek in babica skupaj s sosedi ne bi podala na reševalno akcijo!

 

To je zgodba o poslušanju. O malem dečku, ki ne posluša, o njegovih babici in dedku, ki ne slišita, ter zviti in zlobni lisici, ki sliši vse. Zakaj je tako in kaj iz tega sledi, pa bomo izvedeli v očarljivi predstavi, polni iskrivih šal, živahne glasbe in lutkovnih poslastic.

 

Vít Peřina

Režija: Míša Homolová

Igrata: Míša Homolová in Filip Homola

Produkcija: The Naive Theatre Liberec (Češka)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 5 let

Trajanje: 40 min

Jezik: češčina

 

SOBOTA, 31. AVGUST

LOKACIJA: MINI TEATER, KRIŽEVNIŠKA 1

OB 11.00: PEKARNA MIŠMAŠ

Zgodba Svetlane Makarovič o dobroti skromnega peka Mišmaša, ki revnim in otrokom daje kruh tudi zastonj, o zlobni in jezični Jedrt, ki hoče za vsako ceno izvedeti, kako Mišmašu uspe speči tako dober kruh, in ubogem mačku, ki ga Jedrt tako izkorišča, da se končno odloči ostati kar pri Mišmašu, bo tokrat zaživela v hrvaškem jeziku.

 

Svetlana Makarovič

Režija: Robert Waltl

Igrajo: Senka Bulić, Stipe Kostanić in Vedran Živolić

Koprodukcija: ZeKaeM, Zagrebačko kazalište mladih (Hrvaška) in Mini teater (Ljubljana)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Trajanje: 50 min

Jezik: hrvaščina

 

SOBOTA, 31. AVGUST

LOKACIJA: SNG DRAMA LJUBLJANA, ERJAVČEVA 1

OB 18.00: GRDI RAČEK

Grdi raček Hansa Christiana Andersena je ena najbolj priljubljenih pravljic za otroke. Zgodba o nesprejetem račku, ki se mu zaradi njegovega drugačnega videza izogibajo lastni bratje, sosedi, celotno račje naselje in celo lastna mama, se spremeni v mukotrpno iskanje lastne identitete. Ko zapusti dom, se raček poda v svet, kjer se mu posmehujejo gosaki, ga napadajo lovci, psi, maček in kokoš, posvojiti ga poskušajo kmetje, vse dokler na koncu ne zagleda prekrasnih labodov in se prepriča, da pripada njihovi jati.Predstava razbija strahove otrok pred drugačnostjo, pred izolacijo, skozi katero morajo, dokler ne postanejo dovolj samozavestni.

 

Po H. C. Andersenu: Ivor Martinić

Režija: Robert Waltl

Igrajo: Vedran Živolić, Nina Violić, Tomislav Kvartuč, Petar Leventić, Lucija Šerbedžija, Ksenija Marinković, Goran Bogdan, Kristijan Ugrina, Pjer Meničanin, Barbara Đurović, Barbara Prpić / Hrvojka Begović in Zoran Jašek

Produkcija: ZeKaeM, Zagrebačko kazalište mladih (Hrvaška)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Trajanje: 60 min

Jezik: hrvaščina

 

NEDELJA, 1. SEPTEMBER

LOKACIJA: MINI TEATER, KRIŽEVNIŠKA 1

OB 11.00: GRDI RAČEK

Grdi raček Hansa Christiana Andersena je ena najbolj priljubljenih pravljic za otroke. Zgodba o nesprejetem račku, ki se mu zaradi njegovega drugačnega videza izogibajo lastni bratje, sosedi, celotno račje naselje in celo lastna mama, se spremeni v mukotrpno iskanje lastne identitete. Ko zapusti dom, se raček poda v svet, kjer se mu posmehujejo gosaki, ga napadajo lovci, psi, maček in kokoš, posvojiti ga poskušajo kmetje, vse dokler na koncu ne zagleda prekrasnih labodov in se prepriča, da pripada njihovi jati.Predstava razbija strahove otrok pred drugačnostjo, pred izolacijo, skozi katero morajo, dokler ne postanejo dovolj samozavestni.

 

Režiser Robert Waltl, ki je predan interpretator pravljic  Ivane Brlić Mažuranić, Svetlane Makarovič in Hansa Christiana Andersena, je ustvaril dinamično predstavo, vizualno močno in z množico prekrasnih songov ter odlično animacijo izkušenih mostarskih lutkarjev, njegove predstave pa vedno  odlikujejo glasbeno-plesna dramaturgija, dinamičen ritem in vizualno razkošje.

 

Po H. C. Andersenu: Ivor Martinić

Režija: Robert Waltl

Igrajo: Igor Vidačković, Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo, Nedžad Maksumić in Serđo Radoš

Produkcija: Mini teater Ljubljana (Slovenija) in Pozorište lutaka Mostar (Bosna in Hercegovina)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Trajanje: 45 min

Jezik: hrvaščina

 

NEDELJA, 1. SEPTEMBER

LOKACIJA: SNG DRAMA LJUBLJANA, ERJAVČEVA 1

OB 18.00: ČUDOVITE DOGODIVŠČINE VAJENCA HLAPIČA

Ob 100. letnici izida romana ene največjih hrvaških književnic, Ivane Brlić - Mažuranić, ki jo mnogi imenujejo celo »hrvaški Andersen«, bo na Mini poletju gostoval vajenec Hlapič, velik le kot laket, vesel kot ptica, hraber kot kraljevič Marko, moder kot knjiga in dober kot sonce. Kot sirota brez staršev je delal kot čevljarski vajenec pri mojstru Mrkonji, ki pa je z njim ravnal vse prej kot lepo. Zato je neke noči pobegnil v svet in za popotnico vzel le dobroto, modrost ter hrabrost. In kaj se bo zgodilo na njegovem popotovanju? Izvedeli bomo skupaj z vami!

 

Po Ivani Brlić Mažuranić Olja Savičević Ivančević

Režiser: Robert Waltl

Igrajo: Alin Antunović, Nikša Arčanin, Branimir Rakić, Milena Blažanović, Srđan Brešković, Petar Konkoj, Andrea Majica, Ivan Medić, Marko Petrić, Sanja Vidan in Lara Živolić

Produkcija: Gradsko kazalište lutaka Split (Hrvaška)

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 5 let

Trajanje: 45 min

Jezik: hrvaščina

 

POSEBNO POSVETILO HRVAŠKI GLEDALIŠKI IN LUTKOVNI UMETNOSTI
Letošnji 15. mednarodni festival Mini poletje v Ljubljani še posebej posvečamo predstavitvi hrvaške gledališke in lutkovne umetnosti za otroke skozi predstavitev njihovih igralcev, predstav, avtorjev in ostalih gledaliških ustvarjalcev ob vstopu Republike Hrvaške v Evropsko Unijo - dobrodošla, Hrvaška.

 


Mednarodni festival Mini poletje je nastal v okviru mednarodnega evropskega projekta »Puppet Nomad Academy 3«, ki ga sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije. Mini teater sodeluje v več evropskih projektih, ki jih sofinancira Evropska komisija, program Kultura (2007-2013).

      

    

Program in delovanje Mini teatra sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo.

  

 

Mini teater je kot koordinator vpet tudi v projekt Eksperimentalna gledališka akademija (Experimental Theatre Academy) in kot partner v Grundtvig Lifelong Learning Programme, Performing Arts in Residence.

Poleg Mini teatra (Slovenija) v projektu Eksperimentalna gledališka akademija sodelujejo tudi UO Novo kazalište (Hrvaška), Eesti Ricklick NUKU Theater / Fundacija NUKU (Estonija), Dječje pozorište lutaka republike Srpske (Bosna in Hercegovina), Gradsko kazalište lutaka Split (Hrvaška) in Maladype Theater (Madžarska). S projektom želimo zmanjšati razlike med posameznimi državami in mladim po zaključku šolanja nuditi intenzivno delo s priznanimi režiserji in umetniki znotraj EU. S projektom bomo dosegli kroženje znanj, metodologij in pristopov med posameznimi državami ter med  mladimi in starejšimi umetniki iz različnih držav.

Izvedba projekta je sofinancirana s strani Evropske komisije, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

 

Kot partner je Mini teater (Slovenija) vpet tudi v projekt spodbujanja mobilnosti in izobraževanja, Grundtvig, v katerega so vključeni tudi Theatre&Publics asbl (Belgija), RECTUS CENTRUM (Ciper), AKT-ZENT e.V. Internationales Theaterzentrum in Schloss Bröllin e.V. (Nemčija), Accademia Amieata Mutamenti in Ass cultural La MaMa Umbria International (Italija) in PER-THEATER-FORMANCE (Grčije).Podprogram Lifelong Learning Programme pokriva izobraževalne potrebe osebja v vseh oblikah izobraževanja odraslih ter organizacij, ki izvajajo, omogočajo ali sistemsko urejajo to izobraževanje, na še ožji ravni Performing Arts and Residence pa ustvarja prostore za izobraževanje in raziskovanje na področju uprizoritvene dejavnosti.

Izvedba projekta je sofinancirana s strani Evropske komisije, program Lifelong Learning Programme (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije. 

 


PROJEKT MEDNARODNEGA SODELOVANJA

LUTKOVNA NOMADSKA AKADEMIJA III/PUPPET NOMAD ACADEMY III

Koordinator: Mini teater, Ljubljana (Slovenija)

Soorganizatorji projekta: UO Novo Kazalište (Zagreb, Hrvaška) Figurentheater Vlinders & C°(Beveren, Belgija), Teatro Neline (Budmerice, Slovaška), Estonian State Puppet Theatre/ Fundacija NUKU (Talin, Estonija), Maladype Theatre (Budimpešta, Madžarska), Pozorište lutaka (Mostar, Bosna in Hercegovina), Otvoreni univerzitet (Subotica, Srbija).

 

Osnovni cilj projekta je sodelovanje najboljših mojstrov lutkarstva iz Estonije, Hrvaške, Belgije, Slovaške in Slovenije z mladimi umetniki iz Srbije, Bosne in Hercegovine in Madžarske. Želimo, da mladi umetniki iz vseh držav partneric prinesejo nove izkušnje na področje lutkarstva in tako skupaj z njimi oblikujemo prestave z novimi tehnologijami, kot so virtualna lutka in 3D tehnika. Projekt vključuje najboljše umetnike iz vseh 8 sodelujočih držav, z izmenjavo mednarodnih izkušenj pa dosega odlične rezultate in na področje lutkarstva vpeljuje nove tehnologije. Rezultati projekta bodo prinesli večjo mobilnost umetnikov in njihovih rezultatov dela, tako delavnic in predavanj kot predstav, v projekt pa bomo vključili tudi aktivnosti, ki poudarjajo Evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti. Projekt bo potekal od 1.5.2012 do 30.4.2014.

 


Izvedba projekta je sofinancirana s strani Evropske komisije, program Kultura (2007-2013). Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.