Stol(čk)i Nika Goršiča in Mini teatra na 11. mednarodni Festival evropskega igralca!

PREDSTAVA NIKA GORŠIČA STOL(ČK)I V PRODUKCIJI MINI TEATRA 7. JULIJA NA MEDNARODNEM FESTIVALU EVROPSKEGA IGRALCA V MAKEDONIJI!

 

Stol(čk)i, avtorska predstava Nika Goršiča in noviteta letošnje sezone Mini teatra, ki na 4. festivalu mreže NETA (Nova Evropska Teatrska Akcija) prejela nagrado festivala za najboljšo predstavo, bo na 11. mednarodnem gledališkem festivalu Actor of Europe (Festival evropskega igralca) v Makedoniji uprizorjena 7. julija 2013, ob 21.00, na otvoritveni slovesnosti pa bo švedski igralki Anni Pettersson podeljena častna nagrada Igralec Evrope (Actor of Europe).

 

Vsako leto, med 6. in 11. julijem, na obali Prespanskega jezera poteka mednarodni gledališki Festival evropskega igralca, ki je postal eden najpomembnejših festivalov v Prespanski regiji in tudi Makedoniji, udeležujejo pa se ga nekatera od pomembnejših imen regionalne in mednarodne gledališke scene. V kulturnem sodelovanju Makedonije, Albanije in Grčije otvoritev festivala vsako leto poteka v treh jezikih, ki se govorijo ob Prespanskem jezeru – makedonščini, albanščini in grščini. Festival poteka na zunanjem prizorišču Saraj v Resnu (Hiša kulture).

 

Več o predstavi si lahko preberete in pogledate tudi tukaj.