Zahvala za preteklo sezono in kratka napoved prvih premier prihajajoče!

Dragi ljubitelji gledališča,

spoštovani obiskovalci Mini teatra,

dragi prijatelji!

 

Naj se vam najprej zahvalimo za vse vaše obiske predstav, naša skupna druženja po predstavah ter mnoge prijetne trenutke.

 

Prav z vami in zaradi vas MINISMOMINI.

 

Uspešna sezona se tako počasi izteka, a, kot vsako leto, ne bomo čisto zares počivali niti med poletjem. Začelo se je že novo Mini poletje, 15. mednarodni festival Mini teatra za otroke, ki ga bomo ob letošnjem vstopu Hrvaške v Evropsko Unijo 31. avgusta in prvi dan septembra zaključili s posebnim posvetilom hrvaški gledališki in lutkovni umetnosti s predstavami v Mini teatru in ljubljanski Drami.

 

Ekipa Mini teatra se začetek naslednjega tedna odpravlja na "Mini oddih", a še pred odhodom nas čaka še ena premiera! V nedeljo, 14. julija, bo namreč vsem znana Sapramiška Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla in v koprodukciji z belgijskim gledališčem Figurentheater Vlinders & C° zaživela namreč v flamščini.

 

Polni zagona in sveže energije se nato vračamo že 19. avgusta, ko le nekaj dni po prihodu pripravljamo tudi prvo premiero, Zapiranje ljubezni v režiji Ivice Buljana s Pio Zemljič in Markom Mandićem. Predstava, koprodukcija Mini teatra, Mestnega gledališča Ptuj in Zadra snova, bo 23. avgusta prvič uprizorjena v okviru festivala Dnevi poezije in vina v Mestnem gledališču Ptuj, nato pa nas čaka tudi velika ljubljanska premiera Zapiranja ljubezni Pascala Ramberta vMini teatru na Križevniški 1 - že v nedeljo 25. avgusta ob 20. uri! Sledijo ponovitve v avgustu in septembru.

 

Septembra se v Mini teater s predstavo Pogumna Molly z igralcema Joseom in Robertom Korošcem z novo premiero vrača tudi priznani češki režiser Marek Bečka, občinstvu Mini teatra znan že po mednarodno večkrat nagrajeni Sneguljčici ter humornih Mizici, pogrni se in Obutem mačku.

 

Direktor Mini teatra in režiser Robert Waltl, ki bo med poletjem sodeloval na mednarodnih festivalih v Izraelu, Italiji in na Hrvaškem, se jeseni odpravlja v Banja Luko, kjer bo v koprodukciji Mini teatra Ljubljana in Dječijeg pozorišta Republike Srpske režiral Knjigo o džungli, v Mini teatru pa bo z igralcem Tadejem Piškom (publiki Mini teatra znanem po vlogah v Pekarni Mišmaš, Zvezdici Zaspanki, Sapramiški 2 - Sapramišji sreči ter Tristanu in Izoldi) režijsko obnovil predstavo Mini teatra in Slavča Malenova iz leta 2001, Žabji kralj.

 

Z dramo, ki mlade ljudi, ujete v turbulentni čas Slovenije enaindvajsetega stoletja, sooči s tem, da na novo napišejo svojo resnico, s svojim prvim avtorskim projektom za gledališče, Divjad, v Mini teater oktobra prihaja tudi Nejc Gazvoda, ki je k sodelovanju povabil vrhunske igralce svoje generacije, Aljaža Jovanovića, Mateja Puca, Jurija Drevenška, Tino Vrbnjak, Marušo Majer in Ajdo Smrekar.

 

28. septembra pripravljamo tudi tradicionalne Srednjeveške dneve v Ljubljani ter Festival srednjeveške in renesančne glasbe, 29. septembra pripravljamo bogat celodnevni program ob svetovnem dnevu judovske kulture,v novo sezono pa Mini teater vstopa tudi z novimi abonmaji.Zdvema abonmajema za odrasle, študente in dijake, s štirimi za otroke, v sodelovanju s štirimi neodvisnimi odri Ljubljane (poleg Mini teatra tudi Gledališče Glej, Plesni Teater Ljubljana, Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana in Center kulture Španski borci) pa začnemo tudi vpise našega novega skupnega abonmajaTransferzala.

 

… če izpostavimo res le nekaj utrinkov prvih mesecev prihajajoče sezone.

 

Naj vam torej še pred zaključkom sezone zaželimo nepozabno, dolgo in tudi Mini poletje, v novi sezoni pa čim več novih prijetnih popoldni in večerov v Mini teatru na Križevniški 1 in na Ljubljanskem gradu!

 

Vaš Mini teater