Do prve premiere sezone le še nekaj dni! Pia Zemljič in Marko Mandić v Zapiranju ljubezni v režiji Ivice Buljana!

Do prve premiere sezone le še nekaj dni! Pia Zemljič in Marko Mandić v Zapiranju ljubezni v režiji Ivice Buljana! Nedeljska premiera v Mini teatru je že čisto polna, zato si čim prej zagotovite vstopnice za prvi ponovitvi - 31.8. ob 22.00 ali 6.9. ob 20.00!

 

Besedilo Pascala Ramberta, enega najpomembnejših francoskih, evropskih in svetovnih gledaliških in filmskih režiserjev, avtorja dramskih besedil in koreografa ter direktorja Théâtre de Gennevilliers, bo uprizorjeno v režiji mednarodno večkrat nagrajenega režiserja, dramaturga, umetniškega vodje postdramskega programa Mini teatra in prejemnika nagrade Prešernovega sklada 2012, Ivice Buljana.

 

»Zapiranje ljubezni je besedilo, v katerem sublimni teoretični motivi parazitirajo na perverznem ljubezenskem kiču. Ustvarjata ga dva monologa, ki razvijata isti govor o življenju, preživetem skupaj, o drastičnem razhodu in grozi zaradi neznane prihodnosti. Oba junaka sta polna prezira, hladu in okrutnosti. V tem dvoboju med moškim in žensko je govor edino orožje, besede so streli in udarci z bajonetom. Marko obračun začne, Pia ga konča. Ko eden govori, drugi posluša in preži nanj iz goste tišine. Besedilo govori o nasilju dveh določenih identitet. Na eni strani moškega, čigar srce je hladno: iz nemoči, ker še vedno ljubi, postaja Markov jezik bojevit, napadalen. Pogumno in močno izraža to, kar ponavadi skriva: pravi razlog za razpad zveze. Na drugi strani pa je Pijin jezik – jezik ženske, ki mirno kaže svojo moč v uničevanju Drugega. Zapiranje ljubezni spreminja običajen nostalgični postopek, v katerem so fragmenti skupnega življenja iz preteklosti, kot predmet nostalgije (potovanje v Firence, zgodba o stolu z rožnato vezenino, prvi spolni odnos s primesmi sadomazohizma …), vzeti iz konteksta in postavljeni v nekakšno mitsko brezčasno sedanjost. To je čista ljubezenska zgodba v času, ko čiste ljubezenske zgodbe niso več mogoče, ko se jih spominjamo kot izgubljenih ostankov preteklosti.« režiser Ivica Buljan

 

Več o novi predstavi Mini teatra si lahko preberete tudi tukaj!