V čem je skrivnost zapeljive privlačnosti Zapiranja ljubezni?

V ČEM JE SKRIVNOST ZAPELJIVE PRIVLAČNOSTI ZAPIRANJA LJUBEZNI?

»To je čista ljubezenska zgodba v času, ko čiste ljubezenske zgodbe niso več mogoče, ko se jih spominjamo kot izgubljenih ostankov preteklosti. Kolektivne sanje zahodnega človeka so, da je zaradi smrti ljubezni mogoče umreti. V življenju pa vidimo, da to smrt vsi preživimo. Ljubiti »za vedno « kot v velikih zgodbah ni lahko. Tega so zmožni junaki, mi, običajni smrtniki, pa skušamo intenzivnost »prave ljubezni« vedno znova oživljati in jo zato nenehno pomnožujemo. /…/ V besedilu skorajda ni velikih začetnic in ločil znotraj povedi. Gre za aktiven govor, ki je prežet s ponavljanji, variacijami in neskončnimi poskusi preciziranja. Struktura stavka je blizu vsakdanjemu govoru, besede niso dovolj jasno določene s pomeni in govorijo o vseh težavah komunikacije med ljudmi. To ni le zgodba o paru, ki se razhaja, to je razhod v zgodbi sami. /…/ Brisanje meje med igralcem in dramskim likom dodatno okrepi gledalčevo voajeristični položaj, ter tako še poudarja brutalnost situacije in občutek, da gledalec sodeluje v realnem. Opazovalec se z dogajanjem ne poistoveti prek fiktivnih junakov, ampak prek lažno ustvarjene bližine z izvajalcema in njuno zgodbo.« režiser IVICA BULJAN.

 

NOVA PREDSTAVA MINI TEATRA: ZAPIRANJE LJUBEZNI S PIO ZEMLJIČ IN MARKOM MANDIĆEM!

 

ZAPIRANJE LJUBEZNI, besedilo PASCALA RAMBERTA, enega najpomembnejših francoskih, evropskih in svetovnih gledaliških in filmskih režiserjev, avtorja dramskih besedil in koreografa ter direktorja Théâtre de Gennevilliers, bo uprizorjeno v režiji mednarodno večkrat nagrajenega režiserja, dramaturga, umetniškega vodje postdramskega programa Mini teatra in prejemnika nagrade Prešernovega sklada 2012, IVICE BULJANA.

 

PASCAL RAMBERT poskuša v svojih delih razumeti resničnost daleč stran od tradicionalnih narativnih postopkov. Prizadeva si, da bi ji dal glas in telo, saj pred občinstvom obnavlja oblike in načine predstavljanja. Bežeč pred ustaljenimi načini pisanja za gledališče, stereotipi v pripovedi ali režiji, ustvarja predstave, ki so nekje med performansi in instalacijami, svojevrstne »transformacije stvarnosti«. Njegova dela, globoko zakoreninjena v sodobni umetnosti in filozofiji, so »beline«, in gledalci so povabljeni, da nanje vpišejo svoje lastne vsebine. Zapiranje ljubezni (Clôture de l'amour) je praizvedbo doživelo na Avignonskem festivalu leta 2011 z Audrey Bonnet in Stanislasom Nordeyjem, kasneje je bilo uprizorjeno tudi v Moskvi, New Yorku, Zagrebu, Rimu, Tokiu, Berlinu, to nedeljo, 25. avgusta 2013, pa bo ob 21.00 premierno uprizorjeno tudi v ljubljanskem Mini teatru.

 

Po nedeljski premieri za vabljene prvi ponovitvi za izven sledita že 31. avgusta ob 22.00 in 6. septembra ob 20.00! Zagotovite si vstopnice čim prej!

Vstopnice za prvi ponovitvi si lahko zagotovite na blagajni Mini teatra (Križevniška 1) vsak delovnik med 9. in 16. uro, na www.mojekarte.si, na Petrolovih črpalkah ali uro pred vsako izmed predstav. Cena vstopnic: odrasli 15 €, študenti, dijaki in upokojenci: 8 €.

Veselimo se vaše družbe v Mini teatru na Križevniški 1!

 

Več o predstavi si lahko preberete tudi tukaj!

Veselimo se vaše družbe v Mini teatru na Križevniški 1!
Veselimo se vaše družbe v Mini teatru na Križevniški 1!