Zanimiv september, nova premiera, srednji vek in Evropski dan judovske kulture

PRED NAMI JE ZAČETEK NOVE SEZONE IN ZANIMIV SEPTEMBER!

 

PRVA PREMIERA ZA OTROKE IN MLADINO

Po izjemno uspešni premieri Zapiranja ljubezni s Pio Zemljič in Markom Mandićem v režiji Ivice Buljana, s katerim je Mini teater začel svojo 15. gledališko sezono, nas že 20. septembra ob 18.00 v Mini teatru na Ljubljanskem gradu čaka prva premiera za otroško občinstvo, POGUMNA MOLLY, s katero se v Mini teater vrača eden najbolj priznanih čeških režiserjev, Marek Bečka. Bečka, režiser Mini teatrove trilogije Obuti maček, Mizica, pogrni se in Sneguljčica, večkrat nagrajene lutkovne uspešnice Mini teatra, ki je prejela že 2 grand prixa za predstavo v celoti, nagrado zlata iskra za predstavo, 2 nagradi za režijo, 3 igralske nagrade, nagrado za najboljšo lutkovno zasnovo in sceno ter nagrado otroškega občinstva, bo tokratno predstavo pripravil z odličnima mladima igralcema Robertom Korošcem in Joseom, ki bo poskrbel tudi za izvirne songe. Prva ponovitev v Mini teatru na Ljubljanskem gradu sledi že 22. septembra ob 17.00.

 

KONEC SEPTEMBRA DVA ČUDOVITA DNEVA

Vsi, željni potovanja v preteklosti in po njej bodo letos uživali 28. septembra 2013, ko bo Mini teater na Križevniški ulici ter lokacijah od Križevniške ulice do Magistrata, Tromostovja, Kongresnega trga in Trga francoske revolucije organiziral tradicionalni srednjeveški projekt SREDNJEVEŠKI DAN TER FESTIVAL SREDNJEVEŠKE IN RENESANČNE GLASBE, ki nas bo s številnimi dogodki in zabavo popeljal na zanimivo potovanje v pretekla stoletja. Že naslednji dan, 29. septembra 2013, pa v Mini teatru pripravljamo tudi EVROPSKI DAN JUDOVSKE KULTURE - "JUDOVSKA DEDIŠČINA IN NARAVA".

Čakata nas torej dva čudovita dneva v Mini teatru in na Križevniški ulici ter zanimiva družba!

 

NOVA PREDSTAVA MINI TEATRA, ZAPIRANJE LJUBEZNI S PIO ZEMLJIČ IN MARKOM MANDIĆEM

»Zapiranje ljubezni ni samo predstava z napeto zgodbo, ki jo vsak od nas na hrbtu vleče vse življenje, je tudi priložnost za raziskovanje bistva gledališča ter vloge igralca v njem in v celovitosti življenja nasploh. Med predstavo igralca segata po intimnosti, ki bi jo gledalci radi delili z njima. V resničnem življenju okrog tovrstne intimnosti – tako mi kot oni – postavljamo vse vrste preprek. A pri Zapiranju ljubezni te pregrade padejo … Med igralcema, gledalci in neizbežnim koncem ni ničesar. Ni teatralnosti. Gre za operacijo na odprtem srcu. Kdo umre? Kaj umre? Ljubezen? Ne. Jezik. Odnos med dvema je jezik – fizični ali verbalni. Ko ubijemo odnos, ubijemo jezik …« Patricija Maličev; Planet Siol, 26.8.2013

Zapiranje ljubezni septembra in oktobra v Mini teatru na Križevniški 1:

- 5. september ob 20.00

- 6. september ob 20.00

- 15. septembra ob 20.00

- 21. septembra ob 20.00

- 5. oktobra ob 20.00

- 13. oktobra ob 20.00

 

SANJE MALEGA MORRISONA

V četrtek, 26. septembra, ob 17.00 nas zadnjič pred festivalom Zlata paličica v Mini teatru na Križevniški čaka tudi noviteta pretekle sezone, MORRISON IN ŠTIRJE LETNI ČASI.

 

NAPOVEDUJEMO: DIVJAD NEJCA GAZVODE!

Z dramo, ki mlade ljudi, ujete v turbulentni čas Slovenije enaindvajsetega stoletja, sooči s tem, da na novo napišejo svojo resnico, s svojim prvim avtorskim projektom za gledališče, DIVJAD, v Mini teater oktobra prihaja tudi Nejc Gazvoda, ki je k sodelovanju povabil vrhunske igralce svoje generacije, Aljaža Jovanovića, Mateja Puca, Jurija Drevenška, Tino Vrbnjak, Marušo Majer in Ajdo Smrekar.

 

NOVA SEZONA

Čaka nas zanimiva sezona! V novi sezoni bodo z nami gledališki režiserji Ivica Buljan, Marek Bečka, Nejc Gazvoda, Agnes Kuthy, Pascal Rambert in Robert Waltl. Čaka nas 9 novih premier, v katerih bo igralo več kot 50 igralcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Slonokoščene obale in Bosne in Hercegovine.

 

NOVI ABONMAJI

Razpisali smo tudi 4 otroške abonmaje, 2 postdramska in Abonma Transferzala v kateri sodelujemo skupaj Mini teater, Gledališče Glej, Plesni Teater Ljubljana, Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana in Center kulture Španski borci.

 

Vse potrebne informacije o septembrskem programu najdete tudi tukaj!