Oktobra premiera Divjadi Nejca Gazvode in zanimiv program na obeh lokacijah!

NA ODRU MINI TEATRA NAS ČAKA ZANIMIV OKTOBER!

 

KONEC OKTOBRA PREMIERA DIVJADI, PRVEGA AVTORSKEGA PROJEKTA NEJCA GAZVODE ZA GLEDALIŠČE

Skozi igralsko silo generacije osemdesetih, s tekstom, ki je izrazito intimen, a hkrati plove po najbolj obče človeškem in tragičnostjo, ki si jo vsaka generacija nadene na unikaten način, se bo Nejc Gazvoda s prvim avtorskim projektom za gledališče, Divjadjo, lotil medija skozi svojo poetiko. Gazvoda je k projektu povabil vrhunske igralce svoje generacije (Aljaž Jovanović, Matej Puc, Jurij Drevenšek, Tina Vrbnjak, Ajda Smrekar in Maruša Majer), ki so v preteklih letih že opozorili nase tako v gledališču kot na filmu. Predstava ni eksperiment v mediju, ampak izrazito karakterna in situacijska drama, ki mlade ljudi, ujete v turbulentni čas Slovenije enaindvajsetega stoletja, sooči s tem, da na novo napišejo svojo resnico.

Pol leta je preteklo od smrti njihovega prijatelja. Sara, Mateja, Vanja, Gregor, Jan in Primož se dobijo v koči, daleč od oči ostalih ljudi. Kar naj bi bilo prijateljsko srečanje in posvetilo preminulemu prijatelju, se sprevrže v lov za resnico, ki pa se z vsakim novim priznanjem vse bolj umika in skriva. Je kriva divjad? Kaj se skriva na podstrešju? In zakaj sneg ne neha padati?

Divjad, ki nastaja v koprodukciji Mini teatra in Mestnega gledališča Ptuj, bo v Mini teatru na Križevniški 1 premierno uprizorjena 31. oktobra ob 20.00, prva ponovitev za izven pa sledi že 3. novembra ob 20.00.

 

ZAPIRANJE LJUBEZNI S PIO ZEMLJIČ IN MARKOM MANDIĆEM V REŽIJI IVICE BULJANA

Kaj se zgodi, ko zaljubljenost mine in ljubezen izgine? Kaj narediti, ko dve osebi nista več za skupaj? Ko ne moreta ali ne želita biti več v odnosu? ZAPIRANJE LJUBEZNI je konec zgodbe. Zgodbe o paru, ki poskuša končati in zapreti skupno zgodbo. Odlična igralca Pia Zemljič in Marko Mandić, par tudi izza odra, bosta na odru Mini teatra na Križevniški 1 zaključevala svoj ljubezenski in partnerski odnos 5., 13., 16. in 23. oktobra ob 20.00.

 

VEČKRAT MEDNARODNO NAGRAJENI STOL(ČK)I NIKA GORŠIČA IN MINI TEATRA

Po treh mednarodnih nagradah se postdramska noviteta lanske sezone,STOL(ČK)I Nika Goršiča (ki je na 21. mednarodnem festivalu komornega gledališča Risto Šiškov v Makedoniji s predstavo Stol(čk)i Mini teatra prejel tudi veliko igralsko nagrada Risto Šiškov za najvišji igralski dosežek, nagrada pa je bila prvič v zgodovini podeljevanja podeljena igralcu iz tujine), ponovno vrača na oder Križevniške. Stol(čk)i po E. Ionescu bodo na sporedu 25. oktobra ob 20.00.

 

OTROŠKE PREDSTAVE NA KRIŽEVNIŠKI

Priljubljena pravljica Franeta Milčinskega – Ježka, ZVEZDICA ZASPANKA bo na sporedu 1.10. ob 17.00, PEKARNA MIŠMAŠ Svetlane Makarovič 3.10. ob 17.00, MEDVEDEK ZLEZE VASE po kultni radijski igri Franeta Puntarja 10.10. ob 17.00, zabavna MIZICA, POGRNI SE 12.10. ob 17.00, nadaljevanje ene največjih uspešnic Svetlane Makarovič, SAPRAMIŠKA 2 – SAPRAMIŠJA SREČA 19.10 ob 17.00 ter prva virtualna lutkovna predstava na svetu, PALČICA, 24. in 26.10. ob 17.00.

 

ČERTEK JE DAN ZA MINI TEATER

Z novo sezono pa v Mini teatru uvajamo tudi četrtkove predstave! Tako nas že prvi četrtek, 3.10., ob 17.00, kot rečeno, čakaPEKARNA MIŠMAŠ Svetlane Makarovič, MEDVEDEK ZLEZE VASE po kultni radijski igri Franeta Puntarja 10.10. ob 17.00 in prva virtualna lutkovna predstava na svetu, PALČICA, 24.10. ob 17.00.

 

TRI NEDELJE REŽISERJA MAREKA BEČKE NA LJUBLJANSKEM GRADU

POGUMNA MOLLY, predstava o najbolj pogumni in junaški deklici v vsej Franciji in Angliji. Tako zabavna in zanimiva, da pritegne ne samo otroke, ampak tudi odrasle. Najnovejša predstava Mini teatra z odličnima mladima igralcema Robertom Korošcem in Joseom, ki je poskrbel tudi za izvirne songe, bo na sporedu 13.10. ob 17.00. S Pogumno Molly se je v Mini teater tako vrnil priznani  in večkrat nagrajeni češki režiser Marek Bečka, ki ga občinstvo Mini teatra pozna že iz predstav Mizica, pogrni se, Obuti maček in Sneguljčica. Slednja, SNEGULJČICA, nas čaka 20.10. ob 17.00, OBUTI MAČEK pa 27.10. ob 17.00.

 

2 PREDSTAVI MINI TEATRA NA FESTIVALU ZLATA PALIČICA

Noviteta lanske sezone, sanjska pustolovščina malega dečka, MORRISON IN ŠTIRJE LETNI ČASI, bo v okviru festivala Zlata paličica 2.10. ob 11.00, iz PEKARNE MIŠMAŠ  pa bo na Zlati paličici zadišalo 5.10. ob 10.00.

 

PONORELA LOKOMOTIVA MALE DRAME NA GOSTOVANJU V MINI TEATRU

V petek, 4.10., bo v Mini teater na Križevniško 1 ob 20.00 pripeljalaPONORELA LOKOMOTIVA v režiji Jerneja Lorencija, ki je uvrščena tudi v tekmovalni program letošnjega Festivala Borštnikovo srečanje. Na lokomotivo vstopimo tik pred zagonom. Strojevodja in kurjač, ki ju žene nenavadna in skrivnostna strast, skleneta, da bosta z nezaslišano hitrostjo pognala svojo parno lokomotivo čez vse razumne omejitve, postaje in signale. Rada bi doživela vznemirljivi vrhunec hitrosti in zanosa in videla, kako je na drugi strani.

 

NA GOSTOVANJU V MINI TEATRU TUDI KALIGULA ET AL. ŠTUDENTOV AGRFT

KALIGULA ET AL. je zgodba, ki pripoveduje o rimskem cesarju, ki je želel doseči luno, in ostalih, ki so tej njegovi želji zvečine nasprotovali.  Je skupinski portret ujetih v začaran svet. Je pesem meča in materina uspavanka. Je vonj naslade in dih smrti.  Diplomska predstava študentov dramske igre, gledališke režije in dramaturgije ljubljanske Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, bo v Mini teatru na Križevniški 1 na sporedu 8.10. ob 20.00.