Tri režije Roberta Waltla na 12. mednarodnem festivalu poklicnih gledališč za otroke v Banja Luki! (6.10.2013)

ROBERT WALTL S TREMI PREDSTAVAMI NA FESTIVALU V BANJALUKI

MINI TEATER NA 12. MEDNARODNEM FESTIVALU POKLICNIH GLEDALIŠČ V BANJA LUKI GOSTUJE Z VOLČJIM DEČKOM, MIŠMAŠEVO PEKARNO IN GRDIM RAČKOM

Festival poklicnih gledališč za otroke v Banjaluki bo odprla lutkovna predstava Knjiga o džungli, ki jo je Robert Waltl režiral v koprodukciji ljubljanskega Mini teatra in Otroškega gledališča iz Banjaluke.

Dan pozneje bo v tekmovalnem programu predstavljena Pekarna Mišmaš Mini teatra, prav tako v Waltlovi režiji, znamenita zgodba Svetlane Makarović, v kateri nastopajo Violeta Tomič, Tadej Pišek in Jose. Dan za tem pa še Grdi raček, koprodukcija Mini teatra in Gledališča lutk Mostar. V vlogi Grdega račka nastopa mladi Igor Vidačković, poleg njega še Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Sergio Radoš in Nermina Denjo.

Več na MMC RTV SLO (5.10.2013) in PlanetSiol (6.10.2013).

 

KNJIGA O DŽUNGLI ROBERTA WALTLA OTVARJA FESTIVAL

Knjiga o džungli, koprodukcija Mini teatra in Dječjeg pozorišta Republike Srpske, Banja Luka, ki nastaja v okviru velikega evropskega mednarodnega projekta Eksperimentalna gledališka akademija (Experimental Theatre Academy), bo kot otvoritvena netekmovalna predstava 12. Mednarodnega festivala poklicnih gledališč za otroke premierno uprizorjena v nedeljo, 6. oktobra 2013.

Več na SiGledal (3.10.3013).

 

MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU OD NEDJELJE U BANJALUCI

Međunarodni festival pozorišta za djecu "Banjaluka 2013" biće otvoren u nedjelju premijerom komada "Knjiga o džungli", u režiji Roberta Valtla u Dječijem pozorištu RS (DP RS). Več na Međunarodni festival pozorišta za djecu od nedjelje u Banjaluci.

Ter na Glas Srpske in Nezavisne.