Pogumna Molly ta četrtek z obiskom Miklavža!

NA LJUBLJANSKI GRAD PRIHAJAJOSESTRICE MOLLY, DOLLY IN POLLY, KRALJ, VELIKANKA IN VELIKAN, "VES KOSMAT IN NEUMIT, PA LAČEN JE ZA VOLA UBIT"TER MIKLAVŽ!

TA ČETRTEK, 5. DECEMBRA, OB 17.00 V MINI TEATRU NA LJUBLJANSKEM GRADU NAJNOVEJŠA LUTKOVNA PREDSTAVA MINI TEATRA POGUMNA MOLLY Z OBISKOM MIKLAVŽA!

Starši, stari starši in spremljevalci, ne pozabite prinesti s seboj darila, s katerim bo Miklavž lahko razveselil vašega malčka!

Predstava po besedilu angleške ljudske pravljice z odličnima mladima igralcema Robertom Korošcem in Joseom, ki bo poskrbel tudi za izvirne songe.

S Pogumno Molly se je v Mini teater vrnil priznani  in večkrat nagrajeni češki režiser Marek Bečka, ki ga občinstvo Mini teatra pozna že iz predstav Sneguljčica, Mizica, pogrni se in Obuti maček.

 

Nekoč so živeli starši, ki so imeli kopico otrok. Otrok, ki so si jih želeli, vendar jih niso mogli vzdrževati. Da bi se najedli vsaj gozdnih jagod, jih je oče nekega dne peljal v gozd.

A ko so se vračali, jih je pozabil prešteti in zjutraj je ugotovil, da so v gozdu ostale tri hčerke! Polly, Dolly in najmlajša, Molly.

Toda Molly ni bila le najmlajša. Bila je tudi najspretnejša in najpogumnejša.

V iskanju poti domov sestrice najdejo prenočišče pri ženi in možu, Velikanki in Velikanu. Velikan, "ves kosmat in neumit, pa lačen je za vola ubit". "Grah in leča, žgancev skledčka, jaz pa jedel bi človečka," grmi iz njegovih ust. Toda bistra Molly ga ukane ter sebe in obe sestrici reši pred tem, da bi postale Velikanov zajtrk. Tekle so in tekle in sploh se niso ozrle, ko so zjutraj pred seboj zagledale čudovit grad.

Vrata jim odpre sam kralj Francije (Španije), a kralj ima veliko skrbi. Skrbi ga prav ta Velikan! Zato poprosi Molly, da mu pomaga. Bistra in najbolj junaška deklica v celi Franciji (Španiji) in Angliji je morala (še) vedno lačnega velikana prelisičiti kar trikrat, kot nagrado za vsak uspeh pa ji kralj obljubi ženina za njeni sestri in na koncu še za njo. Poguma Molly ne čaka. Takoj odide, da vidi, kaj lahko stori!

Več o Pogumni Molly si lahko preberete in pogledate tudi tukaj!

 

Po angleški pravljici: Marek Bečka

POGUMNA MOLLY

Režija in priredba besedila: Marek Bečka

Dramaturgija: Marek Bečka in Katerina Schwarzova

Igrata: Jose in Robert Korošec

Lutke in scenografija: Robert Smolik

Glasba: Jose

Produkcija: Mini teater Ljubljana

 

Lutkovna predstava za otroke, starejše od treh let

Trajanje:  40 min

Vstopnice za predstavo z obiskom Miklavža: 15 €